KELET-MAGYARORSZÁGI KALANDOZÁSOK

Időpont: 2024. július 26-28.
Kedvezményes részvételi díj: 76.500 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 12.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 30.000 Ft/fő
Belépődíj: kb. 16.000 Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák.
* Ez a program SZÉP kártyával is fizethető irodáinkban!

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Budapesten át a Tisza-tóhoz, Poroszlóra, a Tisza-tavi Ökocentrumba, mely az ország második legnagyobb tavának természeti kincseit mutatja be: Európa legnagyobb édesvízű akváriumrendszere, kilátótorony és szabadidőpark. Hajókázás a Tisza-tavon, majd a vízi sétány megtekintése. Továbbutazás Nyíregyházára, séta a patinás belvárosban és látogatás a Sóstói Múzeumfaluban, ahol a Felső-Tiszavidék népi építészete, kultúrája kerül bemutatásra. Szállás Nyíregyházán (2 éj). (kb. 550 km)

2. nap: Reggeli után először a Szatmári-síkság legérintetlenebb és leglátványosabb faluját, Túristvándit keressük fel, ahol a még ma is működő állapotban lévő, Mária Terézia korában épült vízimalmot tekintjük meg. Tiszacsécsén a Móricz Zsigmond Emlékházban az író munkásságával ismerkedhetünk meg. Szatmárcseke nevezetessége a népi fejfás temető. A mintegy 600, embermagasságú, stilizált emberfejet, illetve csónakban fekvő embert szimbolizáló sötét fejfával benépesített sírkert egyedülálló látványt nyújt. Itt található Kölcsey Ferenc síremléke is. A ritka tőzegmohalápos területen fekvő Csaroda Árpád kori református temploma a falusi templomépítkezés legszebb emlékei közé tartozik. Tákos nevezetessége a festett, fakazettás mennyezetű református templom, mely a Felső-Tisza vidékének egyik legszebb és legismertebb temploma, a magyarországi népi építészet gyöngyszeme. (kb. 220 km)

3. nap: Reggelit követően a Nyíregyházi Állatkertben egy különleges utazáson veszünk részt, melynek során a világ minden részéről származó állatokkal ismerkedünk meg. A parkot a legek állatkertjének is nevezik, hiszen különleges, semmihez nem hasonlítható hangulatot áraszt, amit nem elég elképzelni, érdemes személyesen is megtapasztalni. Különleges látnivalói a háromszintes Zöld Piramis esőerdőház és az Ócenárium. Hazautazás, útközben rövid megálló Makláron, ahol a Stühmer csokoládégyár szomszédságában található a Stühmer Márkabolt, Cukrászda és Cremeria. Fogyaszthatunk és vásárolhatunk az egyedi ízvilágú süteményekből és a csokoládé- és kézműves bonbonokból. Hazaérkezés az esti órákban. (kb. 540 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

PoroszlóTúristvándiNyíregyházi állatkert