KALANDOZÁSOK ÉS GASZTROÉLMÉNYEK SZLOVÉNIÁBAN

Időpont: 2023. június 4-8.
Részvételi díj: 151.500 Ft/fő
Egyágyas felár: 40.000 Ft/fő
Skocjani barlang: 3500 Ft/fő
Biztosítás: 3250 Ft/fő
Belépők: kb. 70 EUR/fő

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Szlovéniába. A virágos és festői Muravidék híres színes kultúrájáról és gasztronómiájáról. Legismertebb kulináris ínyencsége a hidegen füstölt és érlelt Kodila sonka, amely eredetvédett termék. A Kodila sonkaházban kóstoló keretén belül megtekinthetjük a sonkagyártás munkafolyamatait és sonkán kívül vásárolhatunk pástétomokat, mangalicaterméket, tökmagos szalámit. A délutáni órákban érkezés a tengerparti szálláshelyre, Portorozba (4 éj). (kb. 650 km)

2. nap: Egész napos pihenés a tengerparton.

3. nap: Pihenés a tengerparton vagy fakultatív, félnapos gasztropiknik (4 féle bor+hidegtál+ajándék borospohár). A szlovén tengerparttól induló borúton a dombok mentén egy borbusszal érkezünk Marezigébe. Itt található Szlovénia első borszökőkútja és Európa legrégebbi szőlőültetvénye. A program egyedülálló és felejthetetlen élményt kínál a borkedvelők és ínyencek számára. (kb. 50 km)

4. nap: Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás a szlovén karsztvidék egyik lenyűgöző képződményéhez, a Skocjani-barlanghoz, mely Dantét is megihlette az Isteni színjáték írásakor. A világ legnagyobb földalatti kanyonjával rendelkező barlangot 1986-ban az UNESCO Világörökség védelme alá helyezték. Helyi vezető kíséretében látogatjuk meg az izgalmas földalatti világot. (kb.

5. nap: Reggeli után búcsút intünk a mesés Adriának és folytatjuk utunkat a kis ország fővárosába, Ljubljanába. Városnéző séta során ismerkedünk a fiatal főváros nevezetességeivel: Szent Miklós-katedrális, a világhírű építész, Plecnik egyedülálló hármas kőhídja, városháza. Szabadprogram a belvárosban. Hazautazás, érkezés az esti órákban. (kb. 650 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

LjubljanaPortoroz