KALANDOZÁSOK A DUNA MENTÉN

Időpont: 2021. augusztus 20-22.
Részvételi díj: 41.000,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
1 vacsora: 4000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 7000,- Ft/fő
Belépők: kb. 10.100,- Ft/fő
Borkóstolós vacsora (előre fizetendő) 10.000,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák.
* Ez a program SZÉP kártyával is fizethető irodáinkban!

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás Budapesten keresztül. A gemenci erdő Európa egyik legnagyobb összefüggő, természet közeli állapotban megőrzött területe. Az ártér legszebb részein halad át a Keselyűs és Pörböly között közlekedő erdei kisvasút. A kiemelt megállóhelyeken tanösvények mutatják be a terület kialakulását, élővilágát. Továbbutazás Szekszárdra a nemes borok és művészetek városába. A város szíve a Béla tér, melynek fő éke Közép-Európa legnagyobb egyhajós temploma. Itt található még a Szentháromság-szobor, a városháza épülete és a Pollack Mihály tervei alapján klasszicista stílusban épült, régi Vármegyeháza. Egy kicsit hódolunk a borkultúrának is, az 1925 hektáron elterülő Szekszárdi Borvidék Magyarország egyik legősibb bortermelő területe, ahol a szőlőművelés hagyományai a római korig nyúlnak vissza. A nap méltó zárásaként részt veszünk egy borkóstolós vacsorán. Szállás a környéken (2 éj). (kb. 320 km)

2. nap: Reggeli után utazás Mohácsra. A Mohácsi Történelmi Emlékhely kapuján látható 28.000 szegecs a csatában elesettek számát szimbolizálja. A falakon elhelyezett tablók megtekintése során részletes képet kapunk a csata lefolyásáról és a régészeti kutatásokról. A városközpontban található Busóudvar azzal a céllal jött létre, hogy ne csak a busójárás idején, hanem egész évben megismertessék a látogatókat a híres farsangi népszokással. A pécsváradi vár érdekessége, hogy nevével ellentétben soha nem volt vár, annak ellenére, hogy voltak bástyái, falai. Egy erődített szerzetesi monostor, temploma a legrégebbi Magyarországon, szentélyének féltett kincse, egy falfestmény a templommal egyidős. A Mecsek legmagasabb csúcsa a 682 m magas Zengő. A hegy és szelídgesztenyése aljában, szűk völgyben bújik meg a kertekkel, gyümölcsösökkel körülvett népművészetéről híres falu, Zengővárkony. A szép szőttesek mellett a település nevezetessége a Tojásmúzeum, ahol több mint 2000 db művészien díszített tojás kerül bemutatásra. Ezután visszatérünk szállásunkra. (kb. 120 km)

3. nap: Reggeli után utazás Bajára, a város évszázadok óta a magyar, a német, a szerb és horvát nemzetiségek közös otthona. Fő nevezetességei: a Sugovicára néző, reneszánsz városháza, a barokk Grassalkovich-palota, Szentháromság szobor, ferences kolostortemplom, görögkeleti plébániatemplom, Árpád-kút. Következő megállónk a népművészetéről híres Kalocsa. A fafaragás és a fazekasság is egyedi, jellegzetes motívumokkal rendelkezik, de a kalocsai hímzés az, amelyet nem lehet összetéveszteni mással. Aki a világhírű kalocsai fűszerpaprikára kíváncsi, mindent megtudhat a Paprika Múzeumban. Itt található Magyarország egyik legrégebbi székesegyháza. Utazásunk utolsó megállója Kiskőrös. Petőfi Sándor szülőháza eredeti állapotában, autentikus berendezésével és egy színvonalas irodalmi múzeummal várja a látogatókat. Hazautazás, érkezés az esti órákban. (kb. 370 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

BajaBorkóstolóKalocsaMohács