KALANDOZÁS AZ ALPOK ORSZÁGAIBAN

Időpont: 2022. október 6-9.
Részvételi díj: 124.700,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós ellátás: 25.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 25.000,- Ft/fő
BBP: 2280,- Ft/fő
Belépők: kb. 35 EUR/fő; 20 CHF/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás pihenőkkel Németország egyik legszebb városába. A természeti szépségű Rosenheimet a gyönyörű műemlékek, kolostorok és paloták miatt is érdemes felkeresni. Továbbutazás a Boden-tó környéki szálláshelyre (3 éj). (kb. 850 km)

 2. nap: Utazás a Boden-tó partján fekvő festői szépségű Lindauba, melynek különleges középkori hangulatú belvárosát egy séta során ismerjük meg (kikötő, világítótorony, reneszánsz óvárosháza). A tóparton utazva érkezünk Friedrichshafenbe, az egykori kikötő épületében kialakított Zeppelin Múzeum megtekintése. Komppal érkezünk Meersburgba, rövid séta a középkorú hangulatot árasztó óvárosban. Következő megállónk a szépség, a természet és a kultúra találkozása: Konstanz. A festett falú házak sorát és a városházát elhagyva érjük el a román és gótikus stílusú alapokra épült konstanzi katedrálist.

Napunkat megkoronázzuk a Boden-tó zöld szívének is nevezett Mainauban. A 45 hektáros sziget Németország egyik legjelentősebb turisztikai látványossága. A festői fekvésű virágok szigetén a magánkézben lévő botanikus kert virágait nagy gonddal válogatták, hervadásukat nem lehet észrevenni, az elnyíló virágok helyett mindig nyílnak újabbak. (kb. 250 km)

3. nap: Reggeli után indulunk St. Gallenbe, amely Kelet-Svájc gazdasági központja, az oktatás és a kultúra fellegvára. Az óváros 18. századi polgárházai a kiugró fedett erkélyekkek, apátsága a Világörökség része. A kolostor könyvtára a nyugati világ egyik legrégebbi könyvtára. Egy kis ékszerdobozba Stein am Rheinbe érkezünk. A Rajna-parton sorakozó festett homlokzatú polgárházaival a mesék világát idézi elénk. A városról így írnak: „Utas, ha erre jársz, ne siess! Ezen a helyen nem lehet átfutni…” Következő állomásunk Svájc legnagyobb városa, a reformáció fellegvára, a tavak és dombok övezte Zürich. A város nem okoz csalódást látogatóinak, a folyótorkolatban hattyúk, sirályok, vitorlások, körülötte az Alpok havas hegycsúcsai köszöntenek. Bár nem főváros, mégis az ország legfontosabb üzleti és pénzügyi központja. Arculatát az egyházi épületek sora és a tóból kilépő Limmat folyó határozza meg. Séta az óvárosban és a Bahnhofstrassén, a világ egyik legelőkelőbb vásárlóutcáján. Visszautazás a szálláshelyre. (kb. 350 km)

4. nap: Reggeli után utazás Garmisch-Partenkirchenbe, a Bajor Alpok legismertebb téli üdülővárosába. A téli sportok kiemelkedő helyszíne, itt rendezték meg 1936-as téli olimpiát. Gyöngyőrű festett házaival elkápráztatja az idelátogatót, városnéző séta után szabadidő. Hazaindulás, érkezés az esti órákban. (kb. 870 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

Garmisch-PartenkirchenKonstanzLindauMainauMeersburgRosenheimStein am RheinZürich