ISZTRIAI EMLÉK, TENGERPARTI PIHENÉSSEL

Időpont: 2024. július 10-15.
Részvételi díj: 221.000 Ft/fő
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 75.000 Ft/fő
BBP: 4380 Ft/fő
Brijuni-szigetek: 5500 Ft/fő
Porec - Rovinj: 6500 Ft/fő
Belépők: kb. 20 EUR/fő + fakultatív 60 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel az Adriai-tenger partjára. Séta Opatija (Abbázia) pálmás tengerpartján, a Lungomare a város egyik híres látványossága, ezt a 12 km hosszú partszakaszt az Adria egyik legszebb sétányának tartják, itt találhatók Opatija legpatinásabb épületei. Szállás az Isztriai-félszigeten (5 éj). (kb. 600 km)

2. nap: Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás keretében az Észak-Adria legnagyobb félszigetét járjuk körül. A félsziget legbájosabb városában, Rovinjban a hangulatos halászkikötő, a tengeri akvárium, a mozgalmas piac és a már távolról hívogató Szent Eufémia-templomhoz vezető számtalan, meredek, macskaköves, olaszos utcácska felejthetetlen élményt ígér. Majd fokozzuk a látványt a középkorból itt maradt településsel, amelyről azt mondják, hogy az Isztria legjobban őrzött titka. Bale, egy dombra épült, olajfaligetekkel és szőlőültetvényekkel körülvéve, de a történelem szerelmesei értékelni fogják a teljesen felújított, gótikus-reneszánsz palotát. Útközben fotószünetet tartunk a Limski-fjordnál, délután városnéző séta Porec óvárosában. Porec legvonzóbb műemléke a bizánci korból származik, a lenyűgöző értékű Szent Eufráziusz-bazilika megérdemelten a Világörökség része. (kb. 150 km)

3. nap: Szabadprogram, pihenés a tengerparton.

4. nap: Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás a Brijuni-szigetekre. Séta a hangulatos halászfaluban, Fazanában, kikötőjéből átkelés a Nagy Brijuni-szigetre, ahol egy 4 órás vezetett programon veszünk részt. Kisvonattal utazunk körbe, megnézzük a mini szafariparkot, a Szent Germana-templomot, a Természettudományi Múzeumot, a római és bizánci kori maradványokat, illetve a Josip Broz Tito, az egykori Jugoszlávia első emberének életével kapcsolatos fényképkiállítást. Majd az Isztria fővárosával ismerkedünk, Pula egy nagy múltú, pezsgő történelmi város. Az időszámításunk előtt épült amfiteátrum, az 1. századi Augustus-templom, a pazar állapotú diadalívek és a városkapuk ejtik ámulatba a látogatókat.  (kb. 100 km)

5. nap: Szabadprogram, pihenés a tengerparton.

6. nap: Reggeli után utolsó horvátországi állomásunk a Mirna-folyó völgyében magasodó falakkal körülvett ódon hangulatú kisváros Motovun. Helyi buszokkal jutunk fel a dombtetőre, ahol a macskaköves utcákon sétálva pazar kilátás tárul elénk a belső-isztriai dombvidékre. Ezután már Szlovéniában kirándulunk a festői kisvárosba, Piranba. Séta a főtéren és a festői óvárosban: városháza, Tartini ház, világítótorony. Rövid szabadprogram után Koperbe indulunk, ahol feltöltődünk még a város középkori épületekben gazdag főterén. Rövid szabadprogram után elbúcsúzunk az Adriától. Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés a késő esti órákban.

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

OpatijaPulaRovinj