ISZTRIAI EMLÉKEK, TENGERPARTI PIHENÉSSEL

Időpont: 2022. szeptember 7-11.
Részvételi díj: 114.200,- Ft/fő
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 20.000,- Ft/fő
BBP: 2850,- Ft/fő
Brijuni-szigetek: 3500,- Ft/fő
Pula - Porec: 3500,- Ft/fő
Belépők: kb. 200 HRK/fő + fakultatív: 250 HRK/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel az Adriai-tenger partjára. Séta Opatija (Abbázia) pálmás tengerpartján, a Lungomare a város egyik híres látványossága, ezt a 12 km hosszú partszakaszt az Adria egyik legszebb sétányának tartják, itt találhatók Opatija legpatinásabb épületei. Szállás az Isztriai-félszigeten (4 éj). (kb. 600 km)

2. nap: Pihenés a szálláshelyen vagy fakultatív kirándulás keretében az Észak-Adria legnagyobb félszigetét járjuk körül. Pulában az időszámításunk előtt épült amfiteátrum, az 1. századi Augustus-templom, a pazar állapotú diadalívek és a városkapuk ejtik ámulatba a látogatókat. A félsziget legbájosabb városában, Rovinjban a hangulatos halászkikötő, a tengeri akvárium, a mozgalmas piac és a már távolról hívogató Szent Eufémia-templomhoz vezető számtalan, meredek, macskaköves, olaszos utcácska felejthetetlen élményt ígér. Útközben fotószünetet tartunk a Limski-fjordnál, délután városnéző séta Porec óvárosában. Porec legvonzóbb műemléke a bizánci korból származik, a lenyűgöző értékű Szent Eufráziusz-bazilika megérdemelten a Világörökség része. (kb. 100 km)

3. nap: Pihenés a szálláshelyen vagy fakultatív kirándulás a Brijuni-szigetekre. Séta a hangulatos halászfaluban, Fazanában, kikötőjéből átkelés a Nagy Brijuni-szigetre, ahol egy 4 órás programon veszünk részt. Kisvonattal utazunk körbe, megnézzük a mini szafariparkot, a Szent Germana-templomot, a Természettudományi Múzeumot, a római és bizánci kori maradványokat, illetve a Josip Broz Tito, az egykori Jugoszlávia első emberének életével kapcsolatos fényképkiállítást. (kb. 100 km)

4. nap: Szabadprogram a tengerparton.

5. nap: Reggeli, majd utazás a Frangepánok 13. századi erődítményéhez, Trsat várához. Ez a horvát tengerpart egyik legrégebbi vára, ma kávézó és ajándékbolt működik benne, de a szép kilátás miatt érdemes felmenni az erődítményhez. Séta Rijeka (Fiume) kikötőjében, majd a korzón, amely a társadalmi és az elit élet központja, közben megtekintjük az Óratornyot, a Szent Vitus- székesegyházat, a halpiacot és a színházat is. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban. (kb. 600 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

OpatijaPulaRovinj