HÚSVÉT TOSZKÁNÁBAN

Időpont: 2024. március 29-április 1.
Részvételi díj: 139.500 Ft/fő
Ellátás: reggeli
2 vacsora: 20.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 35.000 Ft/fő
BBP: 2920 Ft/fő
Belépők: kb. 60 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

Szolgáltatások: utazás luxusautóbusszal, szállodai elhelyezés, reggeli, egy borkóstolós vacsora, kísérő idegenvezető, útlemondási biztosítás

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Szlovénián át Olaszországba. Rövid városnéző séta Bolognában, melynek egyeteme a legrégibb Európában, emellett pompás paloták, óriás harangtoronyok emlékeztetnek a város egykori gazdagságára. Szállás Montecatini Termében (3 éj). (kb. 900 km)

2. nap: Kirándulás a gótika fellegvárának tartott Sienába, ahol a Világörökség listáján szereplő történelmi városközponttal ismerkedünk. Sétánk során megértjük a palio lényegét és egy időutazáson keresztül elképzeljük hogyan is éltek a gazdag, független siénai köztársaságban a középkori emberek. A legszebb látnivalók közé tartozik a katedrális, a lenyűgöző Piazza del Campo, amely kétségkívül az egyik legfestőibb olasz főtér, valamint az impozáns, több mint 100 méter magas Torre del Mangia torony. Továbbutazunk a Toszkána jelképévé vált, soktornyos San Gimignanoba, melynek középkori hangulatú városközpontja szintén a Világörökség része. Tartalmas napunkat egy családi gazdaságban közös autentikus toszkán vacsorával, valamint bor, olíva olaj és balzsamecet kóstolóval zárjuk. A Tenuta Torciano az egyik történelmi farm San Gimignano területén, ma a Torciano márka a minőség, a csillogás és a vendéglátás művészetének szinonimája, itt felfedezhetjük a toszkán élet egy szeletét. Vásárolhatunk is a kóstolt termékekből, hogy magunkkal hozhassunk a toszkán életérzésből. (kb. 300 km)

3. nap: Reggeli után utazás areneszánsz művészetek fővárosába”. A húsvét vasárnapja Firenzében egy különleges élményt is tartogat az ide látogatóknak, már a középkor óta egy érdekes szertartásra kerül sor a Dóm téren. Ez az úgynevezett "szekér robbantása". A szekeret színes, történelmi kosztümökbe öltözött szereplők és két virágkoszorúval díszített fehér ökör vontatja. Sétánk során megtekintjük a város fő nevezetességeit: Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio, Santa Croce templom, dóm a gyönyörű harangtornyával, keresztelőkápolna. Újabb gyöngyszem utazásunk során: látogatás Pisában, a szentföld egy darabját őrző „Csodák mezején”, és a Világörökség részének nyilvánított híres épületcsoportnál: dóm, keresztelőkápolna és a híres ferde torony (A ferde toronyba történő felmenetel és a dóm belső látogatása csak a helyszínen derül ki, szabad helyek függvényében lehetséges). (kb. 200 km)

4. nap: Reggeli után hazaindulás, útközben rövid pihentető séta Ferrara reneszánsz óvárosában, amely része az UNESCO világörökségnek. Hazautazás technikai szünetekkel, érkezés az éjszakai órákban. (kb. 900 km)

* A Húsvéti ünnepek miatt az egyházi intézmények miserendje változhat, a bejutás nem garantált.

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

BolognaSienaSan GimignanoFirenzePisaFerrara