A VÍZESÉSEK BIRODALMA

Időpont: 2023. október 14-15.
Részvételi díj: 60.000 Ft/fő
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 12.000 Ft/fő
BBP: 1400 Ft/fő
Plitvicei Nemzeti Park belépő:
- felnőtt: 10.500 Ft/fő
- tanuló: 7.500 Ft/fő
- gyerek: 3600 Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Zágrábba, ahol helyi idegenvezetővel városnézésre indulunk a várnegyedbe és az óvárosba. Az alapítását tekintve Szent László királyunk nevéhez kötődő város mottója: régi város fiatalos lelkülettel. Sétánk során a város két dombját, az őket ékesítő főtemplomokat és a parlament épületét látjuk. Következő úti célunk a Slujncica és a Korana folyók csatlakozásánál fekvő Slunj. A település elbűvölő vízesései és vízimalmai festői szépségben mutatják meg a várost. Szállás a Plitvicei-tavaknál (1 éj). (kb. 500 km)

2. nap: Reggeli után látogatás a természeti értékeit tekintve egyedülálló kincseket rejtő Plitvicei Nemzeti Parkban*, mely 1979 óta az UNESCO Világörökség része. A 16 tóból álló tórendszer Európa egyik legkiterjedtebb és legszebb, forrásokból, vízesésekből, zúgókból és tavakból álló természeti látványossága. A 78 méter magas óriás vízesését gyalogosan érjük el, majd romantikus parti ösvényeken jutunk el a Kozjak tóhoz, amit hajóval szelünk át. A séta végén elektromos kisbusszal térünk vissza a parkolóba. A közel 6 órás program felejthetetlen élményt ad. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban. (kb. 500 km)

*A Plitvicei Nemzeti Park belépőjét irodánk előre megvásárolja. A jegy árát indulás előtt 5 napon belüli visszamondás esetén visszatéríteni nem tudjuk.

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

ZágrábPlitvicePlitvice