HÁRMAS HATÁR MENTÉN

Időpont: 2021. szeptember 17-19.
Részvételi díj: 47.300,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós ellátás: 7000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 7000,- Ft/fő
BBP: 570,- Ft/fő
Belépők: kb. 5000,- Ft/fő + 20 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák.
* Ez a program SZÉP kártyával is fizethető irodáinkban!

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás a szomszédos Szlovénia határvidékére. A Bakonaki-tó környékén több energiapontot találtak, melyek közül többet bemértek. A békés környezet és a tiszta levegő mindenképpen jó hatással van ránk, élvezzük a természet szépségét! A dobronaki orchideafarm és trópusi-kert egy fűtött üvegházban mutatja be a trópusi növényritkaságok sokféleségét: a számtalan orchideafajon túl kávét, vaníliát, borsot is felfedezhetünk sétánk során. Lendva a szlovéniai magyarság központja. A város melletti szőlőhegyen, az 53,5 m magas kilátótoronyból egyszerre 4 ország vidékeit szemlélhetjük. A vár kiállításai és a filmvetítés átfogó képet adnak a városról és történelméről. Az óváros lenyűgöző gazdag építészeti örökségével: zsinagóga, Katalin-templom, Makovecz Imre tervezte épületek. Szállás Lenti környékén (2 éj).

2. nap: Reggelit követően az Őrségben teszünk kirándulást, mely megőrizte száz évvel ezelőtti formáját. Veleméren az egyedülálló freskótöredékeket őrző, eredeti állapotában megmaradt Árpád-kori napfénytemplomot keressük fel. Magyarszombatfán a fazekasmesterség eszközeit és termékeit a Fazekas-ház mutatja be. Ispánkon felkeresünk egy kézműves csokoládéműhelyt, ahol a csokoládék fenségesek és igazi kulináris élményt nyújtanak.  A tájegység központja Őriszentpéter, ahol jól megfigyelhető az elszórt „szeres” településszerkezet. Szalafő talán az Őrség legtöbb népi értékét őrző település, az őrségi népi építészet eszenciája. Délután fürdési lehetőség a szálláshoz közel található Lenti Termál- és Gyógyfürdőben.

3. nap: Reggeli után felkeressük a Hármashatár-követ, mely Magyarország, Ausztria és Szlovénia találkozásánál található. Ezután ellátogatunk a Hársas-tóhoz, tanösvénye bemutatja a környék élővilágát és a vidék építészeti értékeit. Őrimagyarósdon megtekintjük az Őrség legnagyobb evangélikus templomát. Utazásunk zárásaként pedig ellátogatunk Körmenden a Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeumba. Hazautazás, érkezés az esti órákban.

 

Biztosítjuk a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban (min. 4 fő): Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Székesfehérvár és Zalaegerszeg

Bakonaki-tóSzalafőVelemér

TOVÁBBI IDŐPONTOK

HÁRMAS HATÁR MENTÉN

Időpont: 2021. június 18. - 2021. június 20.
Részvételi díj: 47.300 Ft/fő
Felszállási lehetőség: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Székesfehérvár, Zalaegerszeg
Tovább ›