HÁRMAS HATÁR MENTÉN

Időpont: 2022. szeptember 2-4.
Részvételi díj: 55.900,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós ellátás: 8000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 7000,- Ft/fő
BBP: 1140,- Ft/fő
Belépők: kb. 6000,- Ft/fő + 20 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák.
* Ez a program SZÉP kártyával is fizethető irodáinkban!

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel az Őrségbe. A tájegység központja Őriszentpéter, ahol jól megfigyelhető az elszórt „szeres” településszerkezet. Szalafő talán az Őrség legtöbb népi értékét őrző település. Az őrségi népi építészet mellett a településen jelen van a régi hagyományokat őrző tökmagolaj készítés is. Meglátogatunk egy tökmagolaj sajtoló látványműhelyt, ahol a hagyományos kézi technológiát ismerjük meg. Magyarszombatfán a fazekas-mesterség eszközeit és termékeit a Fazekas-ház mutatja be. Veleméren az egyedülálló freskótöredékeket őrző, eredeti állapotában megmaradt Árpád-kori napfénytemplomot keressük fel.  Szállás Lenti környékén     (2 éj). (kb. 350 km)

2. nap: Reggeli után utazás Horvátországba. Első állomásunk a vadregényes Trakoscan-kastély, a középkori eredetű erődöt tulajdonosai a 19. században fényűző kastéllyá alakították át. Bútorzata, könyvtára, trófea gyűjteménye ma is az akkori formában látható. Továbbutazás Varasdra, a város világörökségi cím várományosaként Horvátország legszebb barokk városközpontjával büszkélkedhet. Kiemelkedő látványossága közé tartozik vára – melynek tulajdonosa volt Corvin János is. A városnak számos barokk temploma és kolostora van. Csáktornyán séta a szép árnyas parkban fekvő várkastélyhoz, a település a Zrínyiek több mint 33 éves birtoklása idején élte fénykorát. (kb. 220 km)

3. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás a szomszédos Szlovénia határvidékére. A Bakonaki-tó környékén több energiapontot találtak, melyek közül többet bemértek. A békés környezet és a tiszta levegő mindenképpen jó hatással van ránk, élvezzük a természet szépségét! A dobronaki orchideafarm és trópusi-kert egy fűtött üvegházban mutatja be a trópusi növényritkaságok sokféleségét: a számtalan orchideafajon túl kávét, vaníliát, borsot is felfedezhetünk sétánk során (vásárlási lehetőség). Lendva a szlovéniai magyarság központja. A város melletti szőlőhegyen, az 53,5 m magas kilátótoronyból egyszerre 4 ország vidékeit szemlélhetjük. A vár kiállításai és a filmvetítés átfogó képet adnak a városról és történelméről. Az óváros lenyűgöző gazdag építészeti örökségével: zsinagóga, Katalin-templom, Makovecz Imre tervezte épületek. Hazautazás, érkezés az esti órákban. (kb. 350 km)

 

Biztosítjuk a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban (min. 4 fő): Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

Bakonaki-tóSzalafőVelemér

TOVÁBBI IDŐPONTOK

HÁRMAS HATÁR MENTÉN

Időpont: 2022. április 29. - 2022. május 1.
Részvételi díj: 51.900 Ft/fő
Felszállási lehetőség: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg
Tovább ›