GASZTROÉLMÉNYEK A GARDA-TÓNÁL

Időpont: 2024. október 4-6.
Részvételi díj: 113.900 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 17.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 20.000 Ft/fő
BBP: 2190 Ft/fő
Belépők: kb. 20 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel az Olaszország szívében található Veronába. A romantika és szerelem városával gyalogos sétánk során ismerkedünk. A főbb nevezetességek megtekintése után szabadprogram keretében élvezhetjük a város középkori hangulatát, színes, nyüzsgő utcáit. Szállás Verona környékén (2 éj). (kb. 850 km)

2. nap: Reggeli után egésznapos gasztrotúra helyi idegenvezetővel: Garda városában hajóra szállunk és Gargnanóba érkezve, egy családi üzemeltetésű citromültetvényre látogatunk. Megismerkedünk a különböző fajtájú citrusfélékkel, és a termésből helyben készített citromlikőrt és egyéb finomságokat is megkóstoljuk – vásárlási lehetőség. Ínyenc túránk következő állomása Raffa di Puegnago, ahol egy igazi autentikus olajpréselő gazdaság mindennapjaiba tekinthetünk be. Megismerjük a Garda-tónál található olajfa típusokat, az extra szűz olívaolaj préselés folyamatát, kóstolót kapunk (vásárolhatunk is) a különböző olajokból, emellett elfogyasztjuk helyi specialitásokból álló ebédünket. Továbbutazva a Garda-tó nyugati partjának egyik rejtett gyöngyszemét, Saló városát keressük fel. Városnézés a csendes, nyugodt városkában, majd megtekintjük a ferences kolostort és templomot, ahol régen a szerzetesek termeszteni kezdték a citrusféléket. Szabadidő a hangulatos tóparton, majd visszautazás a szálláshelyre. (kb.220 km)

3. nap: Reggeli után hazautazás, útközben két hangulatos hegyi városkát keresünk fel. Első megállónk Marostica, mely élő sakkhagyományairól híres. Főterét egy óriási sakktábla díszíti, ahol nyaranta középkori sakk partit játszanak. Ezt követően Bassano del Grappa, azaz a grappa pincészetek hazája vár ránk. A Brenta folyó partján elterülő településen Andrea Palladio is otthagyta kézjegyét. Ellátogatunk a Grappa múzeumba, ahol egy kóstolón is részt vesz csoportunk. Hazautazás Szlovénián át, érkezés az éjszakai órákban. (kb. 850 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg