ÉSZAK-MAGYARORSZÁG, KRASZNAHORKA, KASSA

Időpont: 2020. október 23-25.
Részvételi díj: 39.500,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 7000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 7000,- Ft/fő
BBP: 570,- Ft/fő
Valutában felmerülő költségek: 15 €
Belépődíj: 6000Ft/fő
Elhelyezés: 3* szálloda, fürdő-WC-s szobák (2 éj)
* Ez a program SZÉP kártya szálláshely alszámláról is fizethető irodáinkban!

1. nap • 500 km: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Budapesten keresztül. Elsőként Tiszadobra érkezünk, a „magyar Loire-völgyébe”, ahol megtekintjük a csodálatos környezetben, a festői Tisza-holtág partján fekvő, romantikus stílusú kastélyt, mely Meinig Arthur építész tervei alapján gróf Andrássy Gyula megbízásából épült. Továbbutazás Miskolcra, ismerkedés a város nevezetességeivel: Hősök tere, Közép-Európa legnagyobb ikonfala az ortodox templomban és különleges, egyedülálló egyházi kincsei a múzeumban, Miskolci Nemzeti Színház, Szinva terasz, virágóra, Avasi templom. A belvárosi séta után várospanoráma az Avasi kilátóból. Szállás Miskolctapolcán (2 éj).

2. nap • 300 km: Kirándulás Aggtelekre, ahol megtekintjük a Nemzeti Park látnivalóit és egy barlangtúrán is részt veszünk. Továbbutazunk a szlovákiai Betlérre, a csodálatos angolpark közepén álló Andrássy-kastélyba, melynek rekonstrukciója az UNESCO külön elismerését vívta ki. Visszaútban Krasznahorkán a különlegesen szép, szecessziós stílusú Andrássy-mauzóleumot tekintjük meg. Kassán látogatás a Szent Erzsébet-dómban, majd séta a gyönyörű környezetben kialakított belvárosban.

3. nap • 480 km: Fürdőzés a miskolctapolcai Barlangfürdőben. Hazaútban séta a Világörökség listán szereplő Hollókőn, a népi építészet remekeinek megtekintésével: Postamúzeum, templom, kerámiaház, fazekasműhely, szövőház, Palóc Babamúzeum. Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Székesfehérvár, Szombathely, Zalaegerszeg

 

BetlérKassaAggtelekHollókő