ÉSZAK-MAGYARORSZÁG GYÖNGYSZEMEI

SZLOVÁKIAI KITEKINTÉSSEL
Időpont: 2023. október 13-15.
Részvételi díj: 71.500 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 14.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 25.000 Ft/fő
Biztosítás: 700 Ft/fő
Belépők: kb. 8000 Ft/fő + 14 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

Program:

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Budapesten keresztül a szlovákiai Betlérre, a csodálatos angolpark közepén álló Andrássy-vadászkastélyba, melynek rekonstrukciója az UNESCO külön elismerését vívta ki. Kassán látogatás a Szent Erzsébet-dómban, majd séta a gyönyörű környezetben kialakított belvárosban. Szállás Miskolctapolcán (2 éj). (kb.700 km)

2. nap: Kirándulás Aggtelekre, ahol megtekintjük a Nemzeti Park látnivalóit és egy barlangtúrán is részt veszünk. Az Aggteleki-karszt hazánk nemzeti parkjai közül az első, amelyet hangsúlyozottan a földtani természeti értékek, a felszíni formák és a felszín alatt húzódó barlangok megóvására hoztak létre 1985-ben. Délután fürdőzési lehetőség a miskolctapolcai Barlangfürdőben. (kb. 150 km)

3. nap: Reggeli után az ország egyik legrégebbi és leglátogatottabb Mária-kegyhelyére indulunk. Mátraverebély, a Cserhát egyik varázslatos völgyében fekszik, ahol a Szentkút mellett megcsodáljuk a barokk stílusban épült kegytemplomot és a gyalogtúrával elérhető Remete-barlangokat. Hazaútban séta a népmesékben illő Palóc tájon és annak idillikus falujában Hollókőn. Az Ófalu 67 védett háza a Világörökség része, a régi épületekben számos kiállítást is megtekinthetünk.  Hazautazás, érkezés a késő esti órákban. (kb. 650 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hatvan, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg.

BetlérKassaAggtelekHollókő