ÉSZAK-MAGYARORSZÁG GYÖNGYSZEMEI

Időpont: 2022. október 15-16.
Részvételi díj: 32.800,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 4000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 5000,- Ft/fő
Belépők: kb. 3000,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Kirándulás Aggtelekre, ahol megtekintjük a Nemzeti Park látnivalóit és egy barlangtúrán is részt veszünk. Az Aggteleki-karszt hazánk nemzeti parkjai közül az első, amelyet hangsúlyozottan a földtani természeti értékek, a felszíni formák és a felszín alatt húzódó barlangok megóvására hoztak létre 1985-ben. Ezt követően a geológiai különlegességnek számító Rudabányai-tó megtekintésére indulunk. Különleges adottságai miatt a filmesek kedvelt helyszíne is, egy trópusi tengerpart vagy akár egy lakatlan sziget látványvilágát is képes elénk varázsolni. (kb. 610 km)

2. nap: Reggeli után érkezés Tiszadobra, a „magyar Loire völgyébe”, ahol megtekintjük a csodálatos környezetben, a festői Tisza-holtág partján fekvő, romantikus stílusú kastélyt, amely Meinig Artúr építész tervei alapján gróf Andrássy Gyula megbízásából épült (várható nyitás 2022 nyár) és a csodálatos kastélyparkot. Hazaútban séta a Világörökség listán szereplő Hollókőn, a népi építészet remekeinek megtekintésével: postamúzeum, templom, kerámiaház, fazekasműhely, szövőház, Palóc Babamúzeum. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban. (kb. 650 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hatvan, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg.

AggtelekHollókő