ÉSZAK-MAGYARORSZÁG GYÖNGYSZEMEI

Időpont: 2021. augusztus 6-8.
UTOLSÓ HELYEK - Részvételi díj: 39.000,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 7000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 7000,- Ft/fő
Belépődíj: 7500Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák
* Ez a program SZÉP kártyával is fizethető irodáinkban!

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Budapesten keresztül Diósgyőrbe. Megtekintjük a várat, melynek falai a Szinva-patak völgyéből kiemelkedő szikladombra épültek. Továbbutazás Miskolcra, ismerkedés a város nevezetességeivel: Hősök tere, Közép-Európa legnagyobb ikonfala az ortodox templomban és különleges, egyedülálló egyházi kincsei a múzeumban, Miskolci Nemzeti Színház, Szinva terasz, virágóra, Avasi templom. A templom mellől lépcsősor vezet az Avasi kilátóhoz: teraszáról vethetünk egy pillantást az alattunk hosszan elnyúló belvárosra. Szállás Miskolctapolcán (2 éj). (kb. 550 km)

2. nap: Kirándulás Aggtelekre, ahol megtekintjük a Nemzeti Park látnivalóit és egy barlangtúrán is részt veszünk. Az Aggteleki-karszt hazánk nemzeti parkjai közül az első, amelyet hangsúlyozottan a földtani természeti értékek, a felszíni formák és a felszín alatt húzódó barlangok megóvására hoztak létre 1985-ben. Ezt követően a geológiai különlegességnek számító Rudabányai tó megtekintésére indulunk. Különleges adottságai miatt a filmesek kedvelt helyszíne is, egy trópusi tengerpart vagy akár egy lakatlan sziget látványvilágát is képes elénk varázsolni. A nap zárásaként fürdőzési lehetőség a miskolctapolcai Barlangfürdőben. (kb. 150 km)

3. nap: Hazaútban séta Taron, a Buddha és a Kőrösi Csoma Sándor Emlékparkban. Továbbutazás a Zagyva völgyében fekvő Pásztóra, ahol középkori időutazás részesei leszünk. A város központjában egy meglepően szép műemlékegyüttest, a Pásztói Múzeum kiállítóhelyeit találjuk. A szelíden hullámzó Palóc táj legszebb gyöngyszeme, Hollókő. Séta a Világörökség listán szereplő településen a népi építészet remekeinek megtekintésével: Postamúzeum, templom, kerámiaház, fazekasműhely, szövőház, Palóc Babamúzeum. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban. (kb. 590 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg.

DiósgyőrMiskolcMiskolcAggtelekHollókő

TOVÁBBI IDŐPONTOK

ÉSZAK-MAGYARORSZÁG GYÖNGYSZEMEI

Időpont: 2021. október 15. - 2021. október 17.
Részvételi díj: 45.800 Ft/fő
Felszállási lehetőség: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Székesfehérvár, Szombathely, Zalaegerszeg
Tovább ›