ERDÉLY GAZDAGON

Időpont: 2022. augusztus 16-21.
Részvételi díj: 128.300,- Ft/fő
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 25.000,- Ft/fő
BBP: 3420,- Ft/fő
Belépők: kb. 400 RON/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a hajnali órákban, utazás Budapesten keresztül, rövid pihenőkkel Romániába. A Királyhágón átkelve érkezünk a Bánffyak „birodalmába”, a régió központjába, Bánffyhunyadra, ahol a református templomot tekintjük meg. Ezt követően Kolozsvárra utazunk, ahol Mátyás király lovas szobra, a főtér és a Házsongárdi temető –a történelmi családok, a tudomány és kultúra jeles személyiségei nyughelye– vár ránk. Szállás a környéken (1 éj). (kb. 680 km)

2. nap: Látogatást teszünk a Tordai sóbányában, mely napjainkban a sóbányászat történetének valódi múzeuma. A több emeletnyi mélységben kivájt barlang páratlan élményt nyújt. Rövid séta Marosvásárhely főterén (Teleki Téka, Kultúrpalota, ortodox székesegyház), majd barangolás Segesvár történelmi központjában, mely 1999 óta a Világörökség része. Várának egykori 14 tornyából 9 még most is áll, melyeket hosszú várfal köt össze. Szállás a környéken (3 éj). (kb. 220 km)

3. nap: Utazás a Sóvidékre, látogatás Farkaslakán, Tamási Áron szülőhelyén, majd az ősi fazekasmesterség erdélyi központjában, Korondon, ahol vásárolhatunk a színes kerámiákból, helyi termékekből. A hegyek karéjába épült Szovátafürdőn a sós vizű Medve-tó partján sétálunk, majd továbbutazunk a természet páratlan szépségű alkotásaihoz, a Gyilkos-tóhoz és a Békás-szoroshoz. (kb. 220 km)

4. nap: Csíksomlyóra indulunk, a híres kegytemplom és a pünkösdi zarándoklat helyszínére. Utazás Csíkszeredára, Hargita megye székhelyére, a város főbb látnivalói: a 17. században épült Mikó vár és a Makovecz Imre tervei alapján épült Millenniumi- templom. Csíkszentsimonba, a csíki sör hazájába látogatunk, bepillantást nyerhetünk a gyártás titkaiba és kóstolhatunk a híres nedűből. (kb. 150 km)

5. nap: Ismerkedés a szász lovagok és telepesek korában fénykorát élt nagyvárossal, Brassóval. Fő tér, Fekete-templom – a keleti gótika képviselője, Katalin-kapu, városháza. Az Erdélyi Fejedelemség egykori központja Fogaras, ahol megtekintjük a 16. században épült várkastélyt. Rövid séta Nagyszebenben: Nagypiac tér, Kispiac tér, szász evangélikus templom, szállás a környéken (1 éj). (kb. 260 km

6. nap: Utazás Dévára, a Maros völgyében fekvő várost a 371 méteres, vulkanikus eredetű Várhegy uralja. Felvonóval megyünk fel a város fölé tornyosuló, a Kőműves Kelemenről szóló balladából ismert várromhoz. Meglátogatjuk a messze földön híres Vajdahunyad várát, melyet Mikszáth Kálmán a „várak királyának” nevezett. Hazautazás a Maros völgyében, érkezés a késő esti órákban. (kb. 820 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

Békás-szorosKolozsvárNagyszebenSegesvárVajdahunyad-vára