ELVARÁZSOLT TÁJAKON: A COMÓI-TÓ ÉS KÖRNYÉKE

Időpont: 2020. július 21-25.
Részvételi díj: 112.800,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 26.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 34.000,- Ft/fő
BBP: 2850,- Ft/fő
Belépők: kb. 120 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, utazás rövid pihenőkkel Olaszország egyik legfelkapottabb üdülőhelyére, Sirmionéba. Sétahajózás a félsziget körül, majd séta a hangulatos utcácskákon, ahol tündérmesében érezhetjük magunkat. Szállás Milánó környékén (4 éj). (kb. 950 km)

2. nap: A napot Észak-Olaszország talán legszebb tavának felfedezésével töltjük. A hegyek által körülölelt Comói-tó partján fekvő kisvárosba, Varennába indulunk, mely színes házaival, hangulatos utcácskáival magával ragad bennünket. Rövid látogatást teszünk a Villa Monasteroban, majd folytatjuk utunkat Bellagioba, séta a Villa Melzi gyönyörű kertjében és a város szűk utcácskáin. Áthajózunk Como városába, a menetrendtől függően rövid belvárosi séta. (kb. 170 km)

3. nap: Egész napos kirándulás a legszebbnek tartott alpesi tó, a Lago Maggiore mentén. A tavat 600-700 méter magas hegyek övezik, távolban felsejlenek a négyezres óriások hósipkái, partja mentén villák, sétányok, várak váltogatják egymást. Stresa városában hajóra szállunk, hogy megismerjük a Borromeo-szigeteket. Isola Bella szigetén található a Borromeo hercegek fényűző székhelye, a kastély és a függőkert óriási élményt nyújt. A hangulatos és festői szépségű Isola dei Pescatori („halászok szigete”) ma is egy jellegzetes halászfalu képével fogad. A legnagyobb sziget Isola Madre, ahol az ősi kastélyt és a pompás botanikus kertet tekintjük meg. (kb. 200 km)

4. nap: Utazás az Orta-tóhoz, ahol nem a virágpompa, hanem az érintetlen természet szépsége nyűgözi le a látogatókat. Ismerkedés a félszigeten fekvő, középkori hangulatú Orta San Giulio városával, majd hajóra szállunk és a San Giulio-szigetre látogatunk, ahol megtekintjük a bazilikát. Folytatjuk utunkat az észak-olasz Varese városába, melynek kiemelkedő látnivalója a Világörökség részét képező Sacro Monte di Varese, a San Vittore templom, a Palazzo Ducale és parkja. (kb. 200 km)

5. nap: Hazaútban a longobárdok és a rómaiak nyomába eredünk, városnézés Bresciában. Rövid szünetekkel hazautazás, érkezés a késő esti órákban. (kb. 950 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

BresciaVarennaComo BellaggioOrta San Giulio