ÉLMÉNYEK TIROLBAN ÉS BAJORORSZÁGBAN

Időpont: 2022. augusztus 27-30.
Részvételi díj: 129.200.- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós ellátás: 21.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 20.000,- Ft/fő
BBP: 2280,- Ft/fő
Belépők: kb. 140 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rendszeres pihenőkkel Ausztria festői tájain át Berchtesgadenbe. A jellegzetes, bajor belvárost egy séta során fedezzük fel, ezt követően a Sasfészekbe „emelkedünk fel” helyi buszokkal és a Hitler által készíttetett aranylifttel. Fentről gyönyörködhetünk a 360°-os panorámában. Továbbutazás az Innsbruck környéki szálláshelyre (3 éj). (kb. 790 km)

2. nap: Reggeli után napunkat Kufsteinban kezdjük, melyet a Tirol kapuja néven is emlegetnek. Séta az óvárosban, majd látogatás a magyar emlékeket őrző várban. Ezt követően Tirol egyik híres terméke, a zillertali sajt készítésének rejtelmeibe pillanthatunk be, ahol a nézelődés mellett kóstolásra is nyílik lehetőség. Egy izgalmas kaland során megismerjük Schwaz ezüstbányájának titkait, kincseit. Közel másfél óra alatt, helyi vezetés során felfedezzük a bányát, a bányászok eszközeit, az itt előforduló ásványokat. Következő állomásunk Tirol igazi gyöngyszeme az Achensee alpesi tava, melyet madártávlatból tekintünk meg. Jó idő esetén a Pertisauból induló Karwendel kabinos felvonóval teszünk kirándulást közel 1500 méteres magasságba, ahonnét varázslatos panoráma tárul elénk. (kb. 230 km)

3. nap: Reggelit követően Wattensben, a Swarowski kristályvilág belső és külső helyszíneinek csillogásában gyönyörködhetünk és kedvünkre vásárolhatunk. A nap további részében a hegyvonulat csipkézett csúcsai alatt megbúvó szépséges Innsbruckot ismerjük meg. Késő középkori óvárosa akár egy meséskönyvből megelevenedett kép, a színes tornyos házakkal, a macskaköves utcákkal és az óránként megszólaló haranggal. Természetesen nem hagyjuk ki a város főbb nevezetességeit: Hofkirche, Hofburg, Mária Terézia utca, Aranytetős ház, várostorony. A tartalmas városnézés után szabadidő a hangulatos belvárosban, hogy élvezhessük a város atmoszféráját. (kb. 60 km)

4. nap: Utolsó napunk első állomása a gyönyörű fekvésű Tratzberg várkastélya. A késő gótikus stílusban épült kastélyt a reneszánsz idején alakították át, látogatásunk során megtekintjük a gazdagon berendezett termeket. Ezt követően Ellmauba látogatunk és bekukkantunk a televízióból jól ismert „Hegyi doktor” otthonába, gyönyörködünk a mesés Wilder Kaiser-hegység látványában. Hazaérkezés a késő esti órákban. (kb. 800 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

AchenseeBerchtesgadenInnsbruckTratzbergZillertal