ÉLMÉNYEK TÁRHÁZA: PILIS, DUNAKANYAR, VÁC, VÁCRÁTÓTI ARBORÉTUM

Időpont: 2022. július 15-17.
Részvételi díj: 61.300,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 9000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 10.000,- Ft/fő
Belépők: kb.11.500,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák.
* Ez a program SZÉP kártyával is fizethető irodáinkban!

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Etyekre, a Korda Filmparkhoz. A látogatóközpont bennfentes ismereteket ad a látogatóknak arról, hogyan készül el egy nemzetközi filmes szuperprodukció, miközben játékos élményt nyújt és betekintést enged a nemzetközi filmipar rejtelmeibe. Az élménytúra után megcsodáljuk Zsámbékon a középkori romtemplomot, ezt követően Tinnyére, az Üvegtigris forgatási helyszínére utazunk. Fotószünet és egy kávé „Lali büféjében”, majd a dobogókői kilátóból vetünk egy pillantást a csodálatos panorámájú Dunakanyarra. Napunk végén „ A mi kis falunk” forgatási helyszínét keressük fel Pajkaszegen, vagyis Pilisszentléleken. Szomjunkat a filmből is jól ismert „Teca kocsmájában” enyhítjük. Szállás a Dunakanyarban (2 éj). (kb. 350 km)

2. nap: Programunkat Magyarország egyik legnagyobb történelmi múlttal rendelkező városában, Esztergomban kezdjük. A város építészete és múzeumai több évszázadnyi emléket tárnak elénk. Méltóságteljesen áll a Várhegyen a 19. században épült, klasszicista stílusú bazilika, az ország legnagyobb temploma. A bazilika megismerése után látogatás a vármúzeumban, ami a feltárt királyi palota megmaradt helyiségeit mutatja be. A palota termeiben berendezett kiállításból pedig Esztergom város története, múltja ismerhető meg. Visegrád, Magyarország egyik legkisebb és legrégebbi városa a festői szépségű Dunakanyarban fekszik. Területén már a rézkortól kezdődően pezsgő élet folyt, fénykorát mégis az Anjou királyok uralkodása idején élte. 1338-tól egészen 1408-ig Visegrád volt a magyar királyok hivatalos székhelye, sőt, Mátyás uralkodása idején az egész európai reneszánsz központja is. A város történelmi ereklye, építészeti értékei felbecsülhetetlenek. Városnéző sétánk során megismerjük a legfontosabb látnivalókat: Fellegvár, Királyi palota, Salamon-torony. Napunk hátralévő részében séta Szentendrén, a művészváros hangulatos utcáin, érintve templomait, galériáit, betérve a Szamos Marcipán Múzeumba. (kb. 50 km)

3. nap: Reggeli után a Dunakanyar szíveként is emlegetett Vác vár ránk. A várost gazdag egyházi műemlékei, elegáns barokk főtere, kivételes hangversenyei és páratlan múzeumai miatt méltán nevezik a kultúra városának. Szabadidőben sétálhatunk a hangulatos Duna parti sétányon. Vác képes tartalmas kikapcsolódást és maradandó élményt nyújtani az év bármelyik szakában. Innen a közel 200 éves múltra visszatekintő Vácrátóti Arborétumba, hazánk legnagyobb botanikus kertjébe indulunk. A nemzetközi hírű botanikus kert az országban a legnagyobb rendszertani gyűjteményt birtokolja. Vezetett sétánkon a romantikus táji elemekkel tarkított, lenyűgöző fajgazdagságú angolparkot, a Kaktusz és Pozsgásház, valamint a Trópusi és Pálmaház növényritkaságait is megcsodálhatjuk. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban. (kb. 400 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

DobogókőEsztergomSzentendreSzentendreSzentendreVisegrádZsámbék