FELVIDÉK ÉS A MAGAS-TÁTRA GYÖNGYSZEMEI

Időpont: 2022. október 20-23.
Részvételi díj: 76.000,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 13.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 10.000,- Ft/fő
BBP: 2280,- Ft/fő
Belépők: kb. 255 PLN/fő + 40 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Budapesten keresztül Szlovákiába. Fotószünet a Garam kanyarulatába épült reneszánsz várkastélynál, Zólyomnál. Besztercebánya gyönyörűen felújított főterén megtekintjük a gótikus Mária-templomot és az Óratornyot, melynek tetejéről páratlan kilátás nyílik a városra és környékére.  Érkezés a Magas-Tátra lábánál fekvő szálláshelyre  (3 éj). (kb. 570 km)

2. nap: Kirándulás a Magas-Tátra lengyel oldalára. Az egyik legnépszerűbb kirándulóhelyet, Morskie Okot, a hatalmas hegyek közt fekvő tengerszemet lovaskocsikkal keressük fel, séta az elbűvölő szépségű tó partján. Innen Zakopanéba indulunk, ahonnan kabinos felvonóval érjük el Kasprowy Wierchet. A Magas-Tátra egyik legnépszerűbb 2000 méteres csúcsáról meseszép panoráma tárul elénk. Napunk zárásaként rövid séta a festői szépségű településen, Zakopanéban. (kb. 180 km)

3. nap: Reggeli után utazás a Vöröskolostorhoz, ahol hajóra szállva a Dunajec vad vizein tutajozva a Tátra és a folyóvölgy szépségeiben gyönyörködhetünk. Következő állomásunk a Tátra egyik legnépszerűbb turista célpontja, a Zári lombkorona tanösvény, ahol a fák felett sétálva csodálhatjuk meg a táj szépségét. A nap második részét a természeti szépségekben bővelkedő Magas-Tátrában töltjük. Az 1346 méter magasságban fekvő Csorba-tó télen-nyáron kedvelt kirándulási célpont és klimatikus gyógyhely. Ótátrafüred a Magas-Tátra legrégibb és legkedveltebb üdülőhelye, a tátrai turizmus központja. Számos -különböző nehézségű- túraútvonal kiindulópontja, itt található a Tarajkára induló sikló állomása is. (kb. 150 km)

4. nap: Reggeli után Szepes vármegye hajdani székhelyére, Lőcsére indulunk. Séta a történelmi belvárosban, a téglalap alakú Fő téren, ahol a Szent Jakab-templomban található a világ legnagyobb, legmagasabb gótikus szárnyas oltára, a Szent Jakab-főoltár, amely Lőcsei Pál mester fő munkája. Az árkádos városháza, a szégyenketrec, a patrícius házak és a várfal maradványainak megtekintése után hazaindulás. Továbbutazás Szlovákia második legnagyobb városába, Kassára. Látogatás a Szent Erzsébet-dómban - itt nyugszik Zrínyi Ilona és II. Rákóczi Ferenc fejedelem. Séta a Kazinczy által is csodált, gyönyörű környezetben kialakított belvárosban. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban. (kb. 660 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

ZólyomSelmecbányaMagas-TátraMorskie OkoKasprowy WierchZakopaneDunajecCsorba-tóKésmárkLőcse