ÉLMÉNYEK A MAGAS-TÁTRÁBAN

A Tátra hegységet rendkívül sok természeti szépségének köszönhetően „miniatűr Alpoknak” is szokták nevezni. Kiemelkedő a Szepesség északi részének természeti csodája, a Dunajec folyó völgye. Különösen gazdag építészeti műemlékekben, gyakran találunk itt kastélyokat, kolostorokat és várakat is.
Időpont: 2020. október 1-4.
Részvételi díj: 64.900,- Ft/fő
Ellátás: 3 reggeli
Félpanziós felár: 12.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 8.000,- Ft/fő
BBP: 2.280,- Ft/fő
Valutában felmerülő költségek: 36 € + 245 PLN
Elhelyezés: 3* szálloda, fürdő-WC-s szobák (3 éj)

1. nap 550 km: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Budapesten keresztül Szlovákiába. Fotószünet a Garam kanyarulatába épült reneszánsz várkastélynál,  Zólyomnál. Látogatás a Magyar Királyság legjelentősebb bányavárosában, a Világörökség részét képező Selmecbányán. Ismerkedés a páratlan fekvésű várossal, mely történelmi hangulatot árasztó terei, impozáns kálváriája miatt kedvelt turistacélpont. Érkezés a kora esti órákban a Magas-Tátra lábánál fekvő szálláshelyre (3 éj).

2. nap • 180 km: Kirándulás a Magas-Tátra gyöngyszeméhez, a Morskie Okohoz, a hatalmas hegyek közt fekvő tengerszemet lovaskocsikkal keressük fel.  Séta az elbűvölő szépségű tó partján. Délután kabinos felvonóval érjük el Kasprowy Wierchet (előfoglalás szükséges, szerződéskötéskor kérjük jelezni), a Magas-Tátra egyik legnépszerűbb 2000 méteres csúcsát, ahonnét meseszép panoráma tárul elénk. Napunk zárásaként rövid séta Zakopanéban.

3. nap • 150 km: Reggeli után utazás a Vörös kolostorhoz, ahol hajóra szállva a Dunajec vad vizein tutajozva a Tátra és a folyóvölgy szépségeiben gyönyörködhetünk. Következő állomásunk a Tátra egyik legnépszerűbb turista célpontja, a Zári lombkorona tanösvény, ahol a fák felett sétálva csodálhatjuk meg a táj szépségét. A nap második részét a természeti szépségekben bővelkedő Magas-Tátrában töltjük: Csorba-tó, Ótátrafüred.

4. nap • 560 km: Napunkat Késmárkon kezdjük, megtekintjük a fából készült evangélikus templomot és Thököly Imre mauzóleumát. Továbbutazás Szepes vármegye hajdani székhelyére, Lőcsére. Séta a történelmi belvárosban, a téglalap alakú Fő téren, ahol a Szent Jakab-templomban található a világ legnagyobb, legmagasabb gótikus szárnyas oltára, a Szent Jakab-főoltár, Lőcsei Pál mester fő munkája. Az árkádos városháza, a szégyenketrec, a patrícius házak és a várfal maradványainak megtekintése után hazaindulás. Érkezés a késő esti órákban.

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

ZólyomSelmecbányaMagas-TátraMorskie OkoKasprowy WierchZakopaneDunajecCsorba-tóKésmárkLőcse