ÉLMÉNYEK A MAGAS-TÁTRÁBAN

Időpont: 2024. augusztus 17-20.
Részvételi díj: 109.800 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 20.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 20.000 Ft/fő
BBP: 2920 Ft/fő
Belépők: kb. 300 PLN/fő + 25 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1.nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Budapesten keresztül Szlovákiába. Látogatás a Magyar Királyság legjelentősebb bányavárosában, a Világörökség részét képező Selmecbányán. Ismerkedés a páratlan fekvésű várossal, mely történelmi hangulatot árasztó terei, impozáns kálváriája miatt kedvelt turistacélpont. Fotószünet a Garam kanyarulatába épült reneszánsz várkastélynál, Zólyomnál. Továbbutazás a Magas-Tátra lábánál fekvő szálláshelyre (3 éj). (kb. 650 km)

2. nap: Kirándulás a Magas-Tátra gyöngyszeméhez, a Morskie Okohoz, a hatalmas hegyek közt fekvő tengerszemet lovaskocsikkal keressük fel.  Séta az elbűvölő szépségű tó partján. Délután kabinos felvonóval érjük el Kasprowy Wierchet (előfoglalás szükséges), a Magas-Tátra egyik legnépszerűbb 2000 méteres csúcsát, ahonnét meseszép panoráma tárul elénk. Napunk zárásaként rövid séta a gorál síparadicsomban, Zakopanéban. (kb. 180 km)

3. nap: Reggeli után utazás a Vörös kolostorhoz, ahol hajóra szállva a Dunajec vad vizein tutajozva a Tátra és a folyóvölgy szépségeiben gyönyörködhetünk. Következő állomásunk a Tátra egyik legnépszerűbb turista célpontja, a Zári lombkorona tanösvény, ahol a fák felett sétálva csodálhatjuk meg a táj szépségét. A nap második részét a természeti szépségekben bővelkedő Magas-Tátrában töltjük: Csorba-tó, Ótátrafüred. (kb.150 km)

4. nap: Napunkat Késmárkon kezdjük, megtekintjük a fából készült evangélikus templomot és Thököly Imre mauzóleumát. Továbbutazás Szepes vármegye hajdani székhelyére, Lőcsére. Séta a történelmi belvárosban, a téglalap alakú Fő téren, ahol a Szent Jakab-templomban található a világ legnagyobb, legmagasabb gótikus szárnyas oltára, a Szent Jakab-főoltár, Lőcsei Pál mester fő munkája. Az árkádos városháza, a szégyenketrec, a patrícius házak és a várfal maradványainak megtekintése után hazaindulás. Érkezés a késő esti órákban. (kb. 650 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Lenti, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg