ÉLMÉNYEK A DUNA-TISZA KÖZÉBEN

Időpont: 2021. szeptember 17-19.
Részvételi díj: 55.000,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
1 vacsora: 4800,- Ft/fő
Egyágyas felár: 15.000,- Ft/fő
Belépők: kb. 4000,- Ft/fő
Borkóstolós vacsora (előre fizetendő) 11.000,- Ft/fő
Pusztaprogram (előre fizetendő): 6000,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák.
* Ez a program SZÉP kártyával is fizethető irodáinkban!

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Budapest érintésével a Duna mentén Paksra. Látogatás az atomerőmű látogatóközpontjában (foglaláskor kérjük jelezni). A program során a csoportkísérő vezetésével egy előre meghatározott útvonalat járunk be. Látogatófolyosókról betekinthetünk a blokkvezénylőbe illetve a reaktorcsarnokba, valamint az egyéni védőfelszerelések (védősisak, füldugó) felvétele után rövid sétát teszünk a turbinacsarnok egyik turbinagenerátora körül. A látványos programot követően továbbutazunk Kalocsára. A várost nemcsak a paprika, hanem a porcelán is híressé tette. Bepillantást nyerhetünk a porcelánkészítés és a híres kalocsai minta készítésének rejtelmeibe (foglaláskor kérjük jelezni). Ezt követően a Dél-Alföld egyik barokk pompáját, az Érseki Székesegyházat (foglaláskor kérjük jelezni) látogatjuk meg. Továbbutazás Kecskemétre, szállás (2 éj). (kb. 380 km)

2. nap: Reggeli után utazás Kiskőrösre, látogatás a Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeumban. A város 1890 óta ápolja híres szülöttének kultuszát, „a nádfedeles házikó” pedig napjainkban is igazi zarándokhely. Az irodalomtörténeti utazás után egy kellemes felfrissülés vár bennünket a Soltvadkerten található Szent Korona Cukrászdában. A délután első részét a világhírű csipkéjéről ismert Kiskunhalason töltjük. A város az elmúlt években teljesen megújult, belvárosa számos látnivalóval büszkélkedhet. Megtekintjük a legfontosabb értékeket és a Csipkeházban mindent megtudunk a halasi csipkéről. A nap zárásaként az Európában egyedülálló Hajósi Pincefaluba látogatunk. Borkóstolóval egybekötött vacsora Borotán egy helyi pincészetben, visszautazás a szálláshelyre. (kb. 280 km)

3. nap: Reggeli után séta közben ismerkedünk a „hírös város”, Kecskemét nevezetességeivel (Nagytemplom, Kossuth tér, Szent Miklós-templom, Kodály Intézet) és a hazai szecesszió legszebb emlékeivel: Városháza, Cifrapalota. Az Alföld minden szépségét és értékét magában rejtő város földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően mindig is a találkozások színtere volt: különböző vallások, valamint különböző országok és kultúrák kereskedőinek találkozóhelye. Útban hazafelé Lajosmizsén egy kiadós ebéddel egybekötött pusztaprogramon veszünk részt, ahol frissen sült pogácsával és pálinkával üdvözölnek bennünket, majd lovas kocsira szállva kezdődik az izgalmas kocsikázás az alföldi táj homokbuckái között. (foglaláskor kérjük jelezni) A látványos lovasbemutató végeztével kellemes hangulatban utazunk haza, érkezés a késő esti órákban. (kb. 380 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

BorkóstolóKalocsaKecskemétKecskemétLajosmizse

TOVÁBBI IDŐPONTOK

ÉLMÉNYEK A DUNA-TISZA KÖZÉBEN

Időpont: 2021. július 30. - 2021. augusztus 1.
Részvételi díj: 55.000 Ft/fő
Felszállási lehetőség: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg
Tovább ›