DÉL-TOSZKÁNA VARÁZSLATOS ARCA

Időpont: 2022. október 5-9.
Részvételi díj: 114.900,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 25.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 25.000,- Ft/fő
BBP: 2850,- Ft/fő
Belépők: kb. 50 EUR/fő; fakultatív: 15 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Olaszországba. Chianciano Terme a gyógyító vízéről vált híressé, hangulatos kis városközpont és zöld parkok biztosítják az itt töltött idő kellemességét, szállás a városban (4 éj). (kb. 950 km)

2. nap: Utazás Bomarzóba, ahol felkeressük a „Szörnyek parkját”. A kertet az 1500-as években Orsini herceg építtette fiatal felesége, Giulia Farnese emlékére. A kert területén hatalmas kőszobrok és építmények vannak elszórva, melyek az idő folyamán feledésbe merültek, majd 1954-ben a Bettini család újra felfedezte és kiszabadította azokat az erdő fogságából. Folytatjuk utunkat, Viterbóba érkezünk, ahol a Villa Lantét tekintjük meg. A manierista stílusban épült franciakert két kőházzal, gyönyörű szobrokkal, szökőkutakkal, virágokkal nyújt mesés látványt. Utazás Bagnoregioba, egy hegytetőn magasodó városba, mely a völgy felett ívelő gyalogos hídon közelíthető meg. Itália szellemvárosai közül talán a legérdekesebb és legszebb települései közé tartozik. Halott városként is gyakran emlegetik, különlegessége miatt turisták ezrei keresik fel. A város utcái bűvös hangulatot árasztanak, mintha időutazáson vennénk részt. (kb. 210 km)

3. nap: Barangolás a megejtő szépségű toszkán dombvidéken. A gótika fellegvárának tartott Sienában a Világörökség listáján szereplő történelmi városközponttal ismerkedünk: Il Campo (főtér), a 13. századi katedrális, Torre del Mangia, Fontana Gaia, Palazzo Pubblico. Továbbutazunk a hegytetőre épült Pienzába, történelmi központját kulturális világörökséggé nyilvánították. Keskeny sikátorok, kőből épült házak, árnyas terek és remek kilátás jellemzik. A csodálatos dél-toszkán városka a művészettörténetben a reneszánsz városépítészet bölcsője.   Ezt követően a Val d’Orcia és Val di Chiana völgyek között megbúvó Montepulciano középkori városkájába már csak a fenséges panoráma miatt is érdemes ellátogatni. A 600 méter magas mészkő hegygerincen „csücsülő” dél-toszkán városka dúskál az elegáns reneszánsz palotákban, régi templomokban és bájos terekben, igazi kis ékköve Toszkánának. A város híres a boráról is, a szakértők szerint az itt készülő Vino Nobile egyike Olaszország legjobb borainak. Szabadprogram és borkóstoló vásárlási lehetőséggel. (kb. 180 km)

4. nap: Egész napos kirándulás a tufára épített településekhez és a mesés toszkánai hőforráshoz. Első állomásunk Pitigliano, mely nem véletlenül egyike a legszebb olasz falvaknak, tufába vájt házai szinte beleolvadnak a sziklákba. Zegzugos, szűk utcácskái apró boltokkal, csemegékkel teszik élménnyé a sétát. Majd a középkori hangulatot árasztó Sorano, a „dél-Olasz Matera” néven is ismert, sziklatetőre épült kis ékszerdoboz vár ránk. Napunkat az ősi vulkán lábánál fekvő ciprusok, fügefák és fenyőfák ölelésében Bagni San Filippo fürdővárosa teszi emlékezetessé. A különleges hely a gazdag kénes termálvízből kicsapódó füstök és gőzök látványával Böcklin Holtak szigete festményére emlékeztet. A fehér mészkőformák, medencék és vízesések az Orcia völgyében találhatók, annak részeként az UNESCO Világörökség része. A Saturniához hasonló medencékhez egy erdei úton, gyalog lehet eljutni. (kb. 160 km)

5. nap: Reggeli után hazaindulás, rövid megálló Olaszország egyik elbűvölő, de kevésbé ismert városában. Arezzo az arany városa és az etruszk civilizáció bölcsője. Séta a középkori hangulatot árasztó főtéren és a régi épületek között megbúvó városközpontban. Hazautazás folyamatos pihenőkkel, megérkezés az éjszakai órákban. (kb. 950 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

ArezzoBagnoregioBomarzoMontepulcianoPitigliano