DEBRECENI VIRÁGKARNEVÁL

Időpont: 2023. augusztus 19-21.
Részvételi díj: 59.700 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 12.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 15.000 Ft/fő
Belépők: kb. 6500 Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Budapesten keresztül Hajdúböszörménybe. Nagy kiterjedésű határával együtt a Tiszántúl egyik jellegzetes települése, olyan kisváros, amely megjelenésében ma is hordozza történetiségét. Programunk során teljes körű képet kaphatunk a Hajdúság és lakóinak történetéről, hagyományairól, kulturális örökségéről. Délután Debrecenben ismerkedünk a város nevezetességeivel: a Református Kollégiummal, ahol interaktív eszközök segítségével pillanthatunk be a hajdani diákok életébe, majd a Református Nagytemplomot csodáljuk meg, ami egyben a város jelképe is. Szállás Debrecenben (2 éj). (kb. 500 km)

2. nap: Részvétel a virágkarnevál színpompás utcai felvonulásán, majd délután városnéző séta keretében a Déri múzeumban megcsodáljuk a világhírű Munkácsy-trilógia monumentális festményeit és a gazdag egyiptomi gyűjteményt. A múzeumlátogatás után végig sétálunk a szép kereskedőházakkal szegélyezett főutcán. Este szabadprogram az ünnepi rendezvények színes forgatagában és a tűzijáték megtekintése.

3. nap: Reggeli után utazás hazánk egyik legkülönlegesebb tájára, a Hortobágyra. Közép-Európa legnagyobb füves pusztája, az ország első nemzeti parkja a Világörökség része. Megcsodáljuk kiemelkedő építészeti emlékét, a hortobágyi Kilenclyukú hidat. Ezt követően egy igazán izgalmas program, a puszta-kocsikázás következik, aminek keretén belül a Mátai ménes bemutatóján is részt veszünk. Végül a híres Hortobágyi Csárdában étkezési lehetőséget biztosítunk. Egyedi élményekkel gazdagodva indulunk haza, érkezés a késő esti órákban. (kb. 510 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hatvan, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg.

DebrecenVirágkarneválHortobágy