DEBRECENI VIRÁGKARNEVÁL

Időpont: 2024. augusztus 19-21.
Részvételi díj: 70.000 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 15.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 20.000 Ft/fő
Belépők: kb. 10.000 Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Budapesten keresztül Debrecenbe. Érkezés után megismerkedünk a város nevezetességeivel: a Református Kollégiummal, ahol interaktív eszközök segítségével pillanthatunk be a hajdani diákok életébe, majd a Református Nagytemplomot csodáljuk meg, ami egyben a város jelképe is. A Déri múzeumban található a világhírű Munkácsy-trilógia monumentális festményei és a gazdag egyiptomi gyűjtemény. A múzeumlátogatás után végig sétálunk a szép kereskedőházakkal szegélyezett főutcán. Szállás Debrecenben (2 éj). (kb. 500 km)

2. nap: Részvétel a virágkarnevál színpompás utcai felvonulásán. A karnevál több, mint 50 éve – 1966-ban- került először megrendezésre. Évről-évre egyre több programot kapcsolnak a felvonulás mellé, így garantálva az igazi karneváli hangulatot. Délután szabadprogram az ünnepi rendezvények színes forgatagában vagy fürdési lehetőség az Aquaticum Mediterrán Élményfürdőben. A rendezvényt este tűzijáték zárja.

3. nap: Reggeli után utazás hazánk egyik legkülönlegesebb tájára, a Hortobágyra. Közép-Európa legnagyobb füves pusztája, az ország első nemzeti parkja a Világörökség része. Megcsodáljuk kiemelkedő építészeti emlékét, a hortobágyi Kilenclyukú hidat. Ezt követően egy igazán izgalmas program, a puszta-kocsikázás következik, aminek keretén belül a Mátai ménes bemutatóján is részt veszünk. Egyedi élményekkel gazdagodva indulunk haza, érkezés a késő esti órákban. (kb. 510 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hatvan, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg.

DebrecenVirágkarneválHortobágy