DALMÁCIA ÉKSZERDOBOZAI

BOSZNIAI KITEKINTŐVEL
Időpont: 2024. szeptember 17—22.
Részvételi díj: 222.500 Ft/fő
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 95.000 Ft/fő
Dubrovnik: 16.000 Ft/fő
Hvar és Brac sziget: 3500 Ft/fő
Medjugorje – Kravica-vízesés: 8000 Ft/fő
Split, Trogir: 8000 Ft/fő
BBP: 4380 Ft/fő
Fakultatív belépők: kb. 160 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rendszeres pihenőkkel Horvátországba. A késő délutáni órákban séta Sibenik zegzugos utcáin a gótika remeke, a Szent Jakab-székesegyház megtekintésével. Szállás Baska Voda környékén tengerparti szállodában (5 éj). (kb. 920 km)

2. nap: Tengerparti pihenés vagy egész napos fakultatív kirándulás Dubrovnikba. Városnézés során helyi idegenvezető kíséretében ismerkedünk a lenyűgöző szépségű egykori Raguzai Köztársaság fővárosával. A falakkal körülvett ősi városrész megtekintése: Pile-kapu, Placa, Zsidó utca, székesegyház, Rektori palota, Akvárium. Szabadprogram alatt lehetőség van arra, hogy a város hatalmas falain és bástyáin körbe sétáljunk vagy Lokrum-szigetét hajóról is megszemléljük. Megpihenhetünk a számos hangulatos terasz egyikén, megkóstolva a rendkívül finom helyi fagylaltokat vagy más frissítőket. (kb. 400 km)

3. nap: Tengerparti pihenés vagy fakultatív kirándulás a Makarskai Riviérára, ebéddel egybekötött fakultatív hajókirándulás Hvar és Brac szigetekre. Első állomásunk Jelsa mediterrán hangulatú városa, séta a műemlékekben gazdag utcákon, ahol vásárolhatunk a helyi kézműves levendula termékekből is. Újra hajóra szállunk és Brac szigetén kötünk ki, ahol Bol városában sétálunk, majd az Adriai-tenger egyik legszebb strandján megmártózhatunk a kristálytiszta vízben. A Zlatni Rat (Aranyszarv) strand képeslapszerű látványt nyújt, formája a tengeri áramlásoknak köszönhetően akár óráról órára is változhat (helyszínen fizetendő 40 EUR/fő). (kb. 50 km)

4. nap: Tengerparti pihenés vagy egész napos fakultatív kirándulás Boszniába. Elsőként az ország egyik legszebb természeti látványosságát a Kravica vízesést keressük fel. Séta és fotózási lehetőség a 30 méter magasból zúduló, 120 méter széles vízesés körül. Pociteljbe utazunk, ahol az ország egzotikus kultúrájával ismerkedünk, a város citadelláját Mátyás királyunk építtette. Utolsó állomásunk Medjugorje, a hangulatos kisváros és egyben híres zarándokhely. A Szent Jakab-templom évente kb. egymillió látogatót fogad. (kb. 250 km)

5. nap: Tengerparti pihenés vagy fakultatív kirándulás a legjelentősebb római kori emlékeket őrző városba, Splitbe. Séta a kultúrtörténeti kincsekben gazdag óvárosban, ahol Diocletianus császár egykori palotájának maradványai összhangot alkotnak a későbbi korokban épült házakkal és a pálmafás tengerparti sétánnyal, ahol mindig pezseg az élet. Ezután ismerkedés a magyar vonatkozású, észak-dalmáciai Trogirral. Az ódon, festői belváros nevezetességeinek megtekintése: városháza, óratorony, Cippico-palota, Szent Lovro-katedrális. Napunk második felében fürdőzési lehetőség a tengerparton. (kb. 250 km)

6. nap: Reggeli után látogatás a Krka Nemzeti Parkban, ahol a karsztvidék legcsodálatosabb folyója, a Krka több ágra szakadt fátyolszerű vízesései mellett a víz erejét felhasználó népi mesterségek bemutatása is felejthetetlen élmény. Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés a késő esti órákban. (kb. 920 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Letenye, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

KrkaDubrovnikSibenikTrogir