CSEHORSZÁG DIÓHÉJBAN

Időpont: 2022. szeptember 8-11.
Részvételi díj: 81.100,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 18.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 25.000,- Ft/fő
BBP: 2280,- Ft/fő
Belépők: kb. 580 CZK/fő; fakultatív: 12 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás Cesky Krumlovba. Séta a Moldva kanyarulata által ölelt, festői, ódon hangulatú belvárosban és a Schwarzenberg hercegek egykori palotájában és kertjében. Érkezés Prágába az esti órákban, szállás (3 éj). (kb. 600 km)

2. nap: Barangolás „Arany Prágában”. Fellegvára, a Hradzsin városnéző sétánk kiindulópontja: megnézzük a Szent Vitus-székesegyház királysírjait, a Jagelló terem csúcsíveit, elidőzünk az „Arany Utcácskában” és megcsodáljuk a panorámát a királyi kertekből. Ebédidőben a Kisoldal (Mala Strana) vendéglői csábítanak egy kis pihenésre. A délutáni program a Károly-hídtól indul, majd az emléktárgyaktól roskadozó üzletek között érjük el az Ó-Városháza teret és hallgatjuk meg a harangjátékot. Átsétálva a Vencel térre lehetőség nyílik bekapcsolódni a hatalmas tér nyújtotta társasági életbe: vásárolni, sörözni vagy csak gyönyörködni a látványban. Napunkat cseh specialitásokból álló vacsorával zárjuk egy belvárosi étteremben.

3. nap: Kirándulás Karlovy Varyba, séta a festői fekvésű patinás fürdővárosban, ahol a kolonnádok oszlopai közt lehetőség nyílik az ivókúrára is javallott gyógyvíz megkóstolására. Továbbutazás a „Sör fővárosa”-ként is emlegetett Pilsenbe. Ellátogatunk a sörgyárba, ahol a híres Pilsner Urquell sör készül. Megmutatják nekünk a sörgyártás fortélyait, egy kóstolással egybekötve, majd visszautazás a szállásra. (kb. 330 km)

4. nap: Reggeli után hazaindulás, útközben látogatás Kutna Horán, séta a Világörökség részét képező belvárosban, látogatás a bányászok védőszentjének nevét viselő Szent Borbála-templomban, majd az egyedülálló Csontkápolnában. Továbbutazás Telcbe, melynek főtere a köré épült polgárházakkal a Világörökség listáján szerepel, látogatás a reneszánsz várkastélyban. Felejthetetlen élményekkel feltöltődve indulunk haza, érkezés a késő esti órákban. (kb. 600 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

Cesky KrumlovKarlovy VaryKutna HoraPrágaTelc