CSEH CSODÁK

Időpont: 2024. június 19-23.
Részvételi díj: 145.500 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Egyágyas felár: 55.000 Ft/fő
3 vacsora: 25.000 Ft/fő
Hajós vacsora: 14.800 Ft/fő
BBP: 3650 Ft/fő
Belépők: kb. 2000 CZK/fő

Szolgáltatások: utazás luxusautóbusszal, szállodai elhelyezés, reggeli, kísérő és helyi idegenvezető, útlemondási biztosítás

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Telcbe, melynek főtere a köré épült polgárházakkal a Világörökség listáján szerepel. A reneszánsz várkastélyban tett látogatás után továbbutazás Kutna Horába, séta a szintén a Világörökség részét képező belvárosban, látogatás a Szent Borbála-templomban, majd az egyedülálló Csontkápolnában. Továbbutazás a cseh fővárosba, szállás Prágában (4 éj). (kb. 600 km)

2. nap: Barangolás „Arany Prágában”. Fellegvára, a Hradzsin városnéző sétánk kiindulópontja: helyi idegenvezetővel megnézzük a Szent Vitus-székesegyház királysírjait, a Jagelló terem csúcsíveit, elidőzünk az „Arany Utcácskában”, megcsodáljuk a panorámát a királyi kertekből, majd az ünnepélyes őrségváltás ceremóniáját a Köztársasági Elnök rezidenciája előtt. Ebédidőben a Kisoldal (Mala Strana) vendéglői csábítanak egy kis pihenésre, majd a Károly-hídtól az emléktárgyaktól roskadozó üzletek között érjük el az Ó-Városháza teret és hallgatjuk meg a harangjátékot. Átsétálva a Vencel térre lehetőség nyílik bekapcsolódni a hatalmas tér nyújtotta társasági életbe: vásárolni, sörözni vagy csak gyönyörködni a látványban. Prága felfedezését egy 2 órás sétahajózással és a hajón elfogyasztott vacsorával koronázzuk meg. A város bármely napszakban gyönyörű, de talán legszebb látványt a lenyugvó nap és a csillogó fények tükrében látható régi épületek adják. (Kb. 50 km)

3. nap: Délelőtt Mladá Boleslávba, a Skoda múzeumba látogatunk, mely a csehországi autógyártás érdekes történetébe ad betekintést. Ezután a „Cseh Paradicsom” felfedezésére indulunk, ahol Rumcájsz nyomában is járunk. Elsőként Kost várát, a környék legépebben megmaradt erődítményét keressük fel, ahol garantáltan középkori hangulatba csöppenünk. Homokkő tornyok között kirándulunk a Porladó-sziklákhoz, utunk magas sziklatornyok, szakadékok és hasadékok között vezet, mesebeli fenyves erdők között sétálva fedezzük fel a sziklaváros legszebb pontjait. Ezt követően Jicin kisvárosába utazunk, a sokak számára emlékezetes Rumcájsz mesék színhelyére. Rövid sétát teszünk a barokk árkádsorral díszített főtéren, megismerhetjük a Szent Jakab-templomot, az érseki palotát, valamint a mesékből ismerős óratornyos Valdice kaput. Visszautazás Prágába, napunkat cseh specialitásokból álló vacsorával zárjuk egy belvárosi étteremben. (kb. 250 km)

4. nap: Kirándulás Karlovy Varyba, séta a festői fekvésű patinás fürdővárosban, ahol a Kolonádok oszlopai közt lehetőség nyílik az ivókúrára is javallott gyógyvíz megkóstolására. A több mint 200 éves múltra visszatekintő gyógylikőr történetével, annak készítésével és a Becher család érdekes történetével ismerkedhetünk meg a Becherovka Múzeumban, amelyet egy kis kóstoló is színesít. Napunk második állomása Chodová Planá, ahol a valódi középkori sörfőzde mellett sörfürdő és sörmúzeum is működik, s az eredeti recept szerint főzött „cseh nemzeti italt” sörkútból is megkóstolhatjuk, valamint itt fogyasztjuk el vacsoránkat is. (kb. 350 km)

5. nap: Utazásunk koronája egy városnéző séta a Világörökség részét képező Cesky Krumlovban. Az óváros reneszánsz és gótikus polgárházainak, majd a vár előkelő palotáinak megtekintése után felejthetetlen élményekkel feltöltődve indulunk haza, érkezés a késő esti órákban. (kb. 650 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

Cesky KrumlovKutna HoraPrága