CSEH CSODÁK

Időpont: 2021. augusztus 18-22.
Részvételi díj: 106.500,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 24.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 24.000,- Ft/fő
BBP: 2850,- Ft/fő
Belépők: kb. 3000 CZK/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a reggeli órákban Budapestről, utazás rövid pihenőkkel Telcbe, melynek főtere a köré épült polgárházakkal a Világörökség listáján szerepel, látogatás a reneszánsz várkastélyban. Továbbutazás Kutna Horába, séta a szintén a Világörökség részét képező belvárosban, látogatás a Szent Borbála templomban, majd az egyedülálló Csontkápolnában. Szállás Prágában (4 éj). (kb. 600 km)

2. nap: Barangolás „Arany Prágában”. Fellegvára, a Hradzsin városnéző sétánk kiindulópontja: megnézzük a Szent Vitus-székesegyház királysírjait, a Jagelló terem csúcsíveit, elidőzünk az „Arany Utcácskában” és megcsodáljuk a panorámát a királyi kertekből. Ebédidőben a Kisoldal (Mala Strana) vendéglői csábítanak egy kis pihenésre. A délutáni program a Károly-hídtól indul, majd az emléktárgyaktól roskadozó üzletek között érjük el az Ó-Városháza teret és hallgatjuk meg a harangjátékot. Átsétálva a Vencel térre lehetőség nyílik bekapcsolódni a hatalmas tér nyújtotta társasági életbe: vásárolni, sörözni vagy csak gyönyörködni a látványban. Vacsoránkat egy hajón fogyasztjuk el, miközben gyönyörködhetünk Prága esti fényeiben.

3. nap: Délelőtt Mladá Boleslávba, a Skoda múzeumba látogatunk, mely a csehországi autógyártás történetébe avat be minket. Ezután Rumcájsz nyomában járva, a „Cseh Paradicsom” felfedezésére indulunk. Elsőként Kost várát, a környék legépebben megmaradt erődítményét keressük fel, ahol garantáltan középkori hangulatba csöppenünk. A Porladó-sziklákhoz utunk magas sziklatornyok, szakadékok és hasadékok között vezet, majd mesebeli fenyves erdők között sétálva érjük el a sziklaváros legszebb pontjait. Ezt követően a Rumcájsz mesék színhelyére, Jicin városába utazunk. Séta a barokk árkádsorral díszített főtéren, megismerhetjük a Szent Jakab-templomot, az érseki palotát valamint a főtér különlegességét, az óratornyos Valdice kaput. Végül a régió szimbólumát, Trosky várának romjait tekintjük meg, ahol az elénk táruló káprázatos kilátással feltöltődve indulunk vissza szálláshelyünkre. (kb. 250 km)

4. nap: Kirándulás Karlovy Varyba, séta a festői fekvésű patinás fürdővárosban, ahol a kolonnádok oszlopai közt lehetőség nyílik az ivókúrára is javallott gyógyvíz megkóstolására. Kóstolóval egybekötött látogatás a Becherovka Múzeumban. Ismerkedés a több mint 200 éves múltra visszatekintő gyógylikőr történetével és készítésével. Napunk második állomása Chodová Planá, ahol a valódi középkori sörfőzde mellett sörfürdő és sörmúzeum is működik, s az eredeti recept szerint főzött „cseh nemzeti italt” sörkútból is megkóstolhatjuk, valamint itt fogyasztjuk el vacsoránkat is. (kb. 350 km)

5. nap: Reggeli után rövid utazást követően érkezünk meg Dél-Csehország egyik pompás nevezetességéhez, a windsori királyi rezidencia mintájára átépített hlubokai kastélyhoz. Utazásunk koronájaként városnéző séta Cesky Krumlovban az óváros reneszánsz és gótikus polgárházainak, majd a vár előkelő palotáinak megtekintésével. Felejthetetlen élményekkel feltöltődve indulunk haza, érkezés a késő esti órákban. (kb. 650 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

Cesky KrumlovHlubokai-kastélyKutna HoraPrága