BULGÁRIA – ÜDÜLÉS A NAPOSPARTON

Időpont: 2023. július 18-26.
Részvételi díj: 294.000 Ft/fő
Ellátás: félpanzió (7 vacsora)
Egyágyas felár: 99.000 Ft/fő
BBP: 5850 Ft/fő
Várna-Delfin Show: 7500 Ft/fő
Valutában felmerülő költségek: kb. 70 BGN/fő
Fakultatív program: 45 BGN/fő
Elhelyezés: 4* szálloda, fürdő-WC-s szobák (8 éj)

1. nap: Indulás a hajnali órákban, utazás Budapest–Szeged érintésével, rövid technikai pihenőkkel Bulgáriába. A Nisava folyó sziklákkal és mély ha­sadékokkal tagolt vadregényes völgyén átutazva érkezés a Szófia környéki szállásra (2 éj). (kb. 950 km)

2. nap: Reggeli után a Bolgár Ortodox Egyház legszentebbnek tartott kegyhelyére, a csodálatos természeti környezetben fekvő Rilai kolostorhoz érkezünk, az itt található háromhajós bazilika 1983 óta a Világörökség része. A kolostor megtekintése után Bulgária fővárosába, Szófiába utazunk, ahol városnézés keretében ismerkedünk meg a belváros nevezetességeivel: Alexander Nyevszkij-székesegyház, Nemzeti Színház, Banya Basi-dzsámi. (kb. 200 km)

3. nap: Reggeli, majd Plovdiv felé vezet utunk. A híres iparváros egyben a bolgár kultúra egyik fellegvára, emellett a hosszú oszmán uralom jegyeit is megfigyelhetjük látnivalóin: mecset, ortodox templom, római színház. Továbbutazás a bolgár tengerpartra, szállás a Naposparton (5 éj). (kb. 500 km)

4. nap: Tengerparti pihenés, fürdőzés.

5. nap: Tengerparti pihenés vagy fakultatív kirándulás keretében ismerkedés a bolgár tengerpart kereskedelmi és kulturális központjával, Várnával és részvétel egy látványos és szórakoztató Delfin show-n. (kb. 200 km)

6. nap: Tengerparti pihenés vagy félnapos kirándulás Neszebárba. A bolgár tengerpart leghívogatóbb városának műemlékekben gazdag ókori részét 1983 óta a Világörökség része. Délután szabadidő, a helyi ételek, italok megkóstolására és vásárlásra is lesz lehetőség. (kb. 50 km)

7. nap: Tengerparti pihenés, fürdőzés.

8. nap: Reggeli után búcsút veszünk a tengerparttól és Bulgáriától. Rendszeres pihenőkkel utazás a Belgrád környéki szálláshelyre (1 éj). (kb. 900 km)

9. nap: Reggeli után ismerkedés a szerb fővárossal. Belgrádban megtekintjük a híres nándorfehérvári várat, ahol 1456-ban Hunyadi János visszaverte a török ostromot. A várárokban szemügyre vehetjük a belgrádi Hadtörténeti Múzeum zömmel második világháborús hadieszköz gyűjteményét. Teszünk egy sétát a hangulatos belvárosban, majd megcsodáljuk a világ legnagyobb ortodox templomát, a Szent Száva-katedrálist. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban. (kb. 600 km)

*Odaútban a határátkelések és az óraátállítás miatt későn érkezünk a szállásra, ezért első este nem biztosítunk vacsorát.

Az utazáshoz érvényes útlevél vagy kártyás személyigazolvány szükséges.

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

RilaSzófiaPlovdivVárnaDelfin showNeszebárBelgrád