BULGÁRIA – ÜDÜLÉS A NAPOSPARTON

Időpont: 2022. július 19-27.
Részvételi díj: 204.900,- Ft/fő
Ellátás: félpanzió (7 vacsora)
Egyágyas felár: 60.000,- Ft/fő
BBP: 5130,- Ft/fő
Várna-Delfin Show: 5500,- Ft/fő
Neszebár: 3000,- Ft/fő
Valutában felmerülő költségek: 5 € + 30 BGN
Fakultatív program: 80 BGN
Elhelyezés: 4* szálloda, fürdő-WC-s szobák (8 éj)

1. nap: Indulás a hajnali órákban, utazás Budapest–Szeged érintésével, rövid technikai pihenőkkel Bulgáriába. A Nisava folyó sziklákkal és mély ha­sadékokkal tagolt vadregényes völgyén átutazva érkezés a Szófia környéki szállásra (2 éj). (kb. 950 km)

2. nap: Reggeli után a Bolgár Ortodox Egyház legszentebbnek tartott kegyhelyére, a csodálatos természeti környezetben fekvő Rilai kolostorhoz utazunk, az itt található háromhajós bazilika 1983 óta a Világörökség részét képezi. Látogatásunk után Szófiába utazunk, ahol városnézés keretében ismerkedünk meg a belváros nevezetességeivel: Alexander Nyevszkij-székesegyház, Nemzeti Színház, Banya Basi Dzsámi. (kb. 200 km)

3. nap: Reggeli, majd Plovdiv felé vezet utunk. A híres iparváros egyben a bolgár kultúra egyik fellegvára, emellett a hosszú oszmán uralom jegyeit is megfigyelhetjük látnivalóin: mecset, ortodox templom, római színház. Utazás a bolgár tengerpartra, szállás a Naposparton (5 éj). (kb. 500 km)

4. nap: Tengerparti pihenés, fürdőzés.

5. nap: Tengerparti pihenés vagy fakultatív kirándulás keretében ismerkedés a bolgár tengerpart kereskedelmi és kulturális központjával, Várnával és részvétel egy látványos és szórakoztató Delfin show-n. (kb. 200 km)

6. nap: Tengerparti pihenés vagy félnapos fakultatív kirándulás a történelmi félsziget nevezetességeivel. Neszebár a bolgár tengerpart leghívogatóbb városa, melynek műemlékekben gazdag ókori részét 1983-ban avatták a Világörökség részévé. Délután szabadidő vásárlásra és a helyi ételek, italok megkóstolására. (kb. 50 km)

7. nap: Tengerparti pihenés, fürdőzés.

8. nap: Reggeli után búcsút veszünk a tengerparttól és Bulgáriától. Rendszeres pihenőkkel utazás a Belgrád környéki szálláshelyre (1 éj). (kb. 900 km)

9. nap: Reggeli után utazás a szerb fővárosba. Belgrádban megtekintjük a híres nándorfehérvári várat, ahol 1456-ban Hunyadi János visszaverte a török ostromot. A várárokban szemügyre vehetjük a belgrádi Hadtörténeti Múzeum zömmel második világháborús hadieszköz gyűjteményét. Teszünk egy sétát a hangulatos belvárosban, majd megcsodáljuk a világ legnagyobb ortodox templomát, a Szent Száva-katedrálist. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban. (600 km)

Az utazáshoz érvényes útlevél vagy kártyás személyi igazolvány szükséges.

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Kecskemét, Keszthely, Kiskunfélegyháza, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szeged, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

RilaSzófiaPlovdivVárnaDelfin showNeszebárBelgrád