BOR, MÁMOR, BALATON...

Időpont: 2021. szeptember 3-5.
Részvételi díj: 60.000,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 10.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 15.500,- Ft/fő
Belépők: kb. 17.700,- Ft/fő
Borkóstoló (előre fizetendő) 5000,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák.
* Ez a program SZÉP kártyával is fizethető irodáinkban!

1. nap: Indulás a reggeli órákban, Budapestről Tihanyba. A tájat vulkanikus erők formálták évmilliókkal ezelőtt, itt hozták létre hazánk első tájvédelmi körzetét. A település jelképe a dombtetőn álló apátság, melynek 1055-ből származó alapítólevele az egyik legrégebbi magyar nyelvemlék. Látogatást teszünk az apátságban és a román stílusú altemplomban, ahol az alapító, I. András sírja is található, majd séta a Pisky sétányon a Visszhang-domb felé, Tihany legismertebb vonzereje csendes időben ma is hallható. Szabadprogram után a szomszédos Balatonfüredre utazunk. „A Balaton északi partjának fővárosa” népszerűségét többek között kellemes éghajlatának és szénsavas forrásainak köszönheti. A város rendkívül gazdag történeti emlékhelyekben, egy kellemes séta és kisvonatozás keretében mi is megismerjük a város látnivalóit. Szállásunk a város közelében lesz, vacsora a szállodában (2 éj). (kb. 350 km)

2. nap: Reggelit követően utazás a „Balaton Édenkertjébe” a Folly Arborétumba, ahol különleges atmoszféra, a varázslatos balatoni panoráma és százéves cédrusok illata vár bennünket. A mámorító programot követően Badacsonyból hajóval folytatjuk utunkat Keszthelyig (foglaláskor kérjük jelezni). Rövid szabadidő a Balaton- parton, majd látogatás a magyar kastélyépítészet egyik remekművében, a Festetics-kastélyban. Bejárása során megismerjük a család történetét, betekintést nyerünk az egykori főúri életformába. az egykori főúri életformába. Visszautazás a szállodába, vacsora, majd a környék boraiból kommentált borkostoló. (kb. 150 km)

3. nap: Reggelit követően a „királynék városába”, Veszprémbe utazunk. A város volt I. István király feleségének, Gizellának az egyik kedvelt tartózkodási helye, később évszázadokon át a veszprémi püspökök itt koronázták meg a magyar királynékat. Séta a várnegyedben, ahol látogatást teszünk az érseki főszékesegyházban a Gizella-kápolnában, majd megtekintjük a püspöki palotát és a tűztornyot is. A látványos programot követően Herendre utazunk. A város nevét világszerte ismerik porcelángyárának és termékeinek köszönhetően. Mi is megismerhetjük a porcelán történetét, betekintést nyerhetünk a porcelán készítés egyes fázisaiba, majd az egyedi kézművesség világába tett kirándulást követően az Apicius étterem és Kávéházban pompás herendi étkészletben élvezhetjük a kávé és sütemény különlegességeket. Az izgalmas programot követően hazautazás. (kb. 370 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

Folly ArborétumFolly ArborétumKeszthelyTihanyVeszprém

TOVÁBBI IDŐPONTOK

BOR, MÁMOR, BALATON...

Időpont: 2021. június 11. - 2021. június 13.
Részvételi díj: 60.000 Ft/fő
Felszállási lehetőség: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg
Tovább ›