EGY VÁLTOZATOS BIRODALOM: A BENELUX ÁLLAMOK

Időpont: 2022. július 4-10.
Részvételi díj: 205.900,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 64.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 82.000,- Ft/fő
BBP: 3990,- Ft/fő
Belépők: kb. 130 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a hajnali órákban, utazás rövid pihenőkkel Németországba. Szállás Köln környékén (1 éj).  (kb. 1100 km)

2. nap: Folytatjuk utunkat Utrechtbe, ahol a tündérmesék világába csöppenhetünk a De Haar kastélyban. Hollandia legnagyobb és legfényűzőbb kastélya gyönyörű belső terével és körülötte az impozáns parkkal igazi mesekastély. Ezt követően egy kézműves falut, Zaanse Schansot keressük fel, ahol a fapapucskészítés, a sajtgyártás, valamint a szélmalmok világába pillanthatunk be. Szállás Amsterdam környékén (3 éj).  (kb. 400 km)

3. nap: Ismerkedés Amszterdammal, Észak Velencéjével. Látogatás a Rijks Múzeumban, - mely a holland aranykor festészetébe enged betekintést -, majd egy gyémántcsiszoló műhelyben. Programunkat a főtéren, a „Dam”-on és környékén folytatjuk, élvezve a város hangulatát (Királyi palota, Újtemplom, Begina udvar). Esti programunk teszi teljessé a napunkat, hajózunk a csatornákon és közben elfogyasztjuk a vacsoránkat (pizza korlátlan italfogyasztással és desszerttel), majd bepillantás a meglepetést okozó Piros Lámpás Negyedbe. Késő este visszautazás a szálláshelyre. (kb. 100 km)

4. nap: Reggelit követően utazás a „Holland Velencébe” – Delftbe. A Dél-Holland tartományban található város, tele van kultúrával, hagyományokkal és fantasztikus csatornákkal. A városban sétálva az óváros úgy hat ránk, mintha a régi holland építészet szabadtéri múzeumában járnánk. Felfedezzük az Új és Régi templom szépségeit, a pompás városházát, a híres delfti kerámia titkait. Programunkat Hágában, Hollandia „második fővárosában” folytatjuk, melynek során felkeressük a nemzetközi bíróság impozáns épületét és a Béke teret, ahol megkereshetjük az „örök béke lángja” körül elhelyezett különböző ásványok között a magyar követ. A város kihagyhatatlan műemléke a Binnenhof (Hollandia parlamentje), a kormányzati negyedben található a Hofvijver tó partján. A nap végén egy kis­vá­rosban, Gou­dá­ban ismerkedünk a holland sajtok készítésének sajátosságaival, valamint a városközpont látnivalóival: főtér, vá­ros­háza, má­zsa­ház, ahol a sajtot mérték. Visszautazás a szállásra.  (kb. 200 km)

5. nap: Kirándulás Flandria egyik gyöngyszemébe, Brugge-be. Gyalogos-hajós városnézés, a középkorból szinte teljesen épen megmaradt városmag kacskaringós, macskaköves utcáin, széles csatornáin, ahol égbe törő templomtornyok, reneszánsz paloták, csipkés tetejű házak sorakoznak. Látogatás Belgium fővárosában, Brüsszelben, ahol a különleges látnivalókat barátságos emberek teszik teljessé: Atomium, városháza és a világhírű főtéri műemlék együttes, Maneken Pis, Szent Mihály-templom, Királyi palota megtekintése kívülről. Szállás Brüsszel környékén (1 éj). (kb. 380 km)

6. nap: Délelőtt városnéző séta a miniállam fővárosában, a régi falakon belül Luxembourgban (Fő tér, Szent János-templom, Nagyhercegi palota). A város egy mesekönyvbe illő szépség, amely egyszerre sugározza a régi és az új levegő elegyét. Szállás Heidelberg környékén           (1 éj). (kb. 480 km)

7. nap: Séta Heidelbergben, Németország egyik legfestőibb városában. Hazautazás rövid technikai pihenőkkel, érkezés a késő esti órákban. (kb. 900 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

AmszterdamBrüsszelLuxemburg