BELLA, BELLA ITÁLIA: OLASZ NAGYKÖRÚT

Időpont: 2022. szeptember 21-28.
Részvételi díj: 182.300,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 42.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 45.000,- Ft/fő
BBP: 4560,- Ft/fő
Belépők: kb. 150 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, utazás Szlovénián át a Firenze környéki szálláshelyre. Útközben rövid pihenőt tartunk Trojanéban, ahol megkóstolhatjuk a híres fánkot. Továbbutazás a Firenze környéki szálláshelyre (1 éj). (kb. 950 km)

2. nap: Reggeli után látogatás Firenzében. Az Arno-parti város a reneszánsz szülőhazája, ahol Michelangelo és Leonardo alkotott. Sétánk során megnézzük a dómot, ami Brunelleschi hatalmas kupolájáról is híres, a gyönyörű bronzkapukkal díszített keresztelőkápolnát, a Palazzo Vecchio-t, a világ egyik leghíresebb hídját a Ponte Vecchio-t és a ferencesek híres Santa Croce-templomát. Utazás a Róma környéki szálláshelyre (2 éj). (kb. 350 km)

3. nap: Helyi idegenvezetővel gyalogosan és metróval fedezzük fel az „örök város”, Róma kincseit: Szent Pál-bazilika, San Pietro in Vincoli-templom Michelangelo híres Mózes szobrával, Colosseum*, Forum Romanum, Capitolium, II. Viktor Emánuel-emlékmű és a Piazza Venezia. Késő délután séta a belvárosban: Piazza Navona, Pantheon, Santa Maria sopra Minerva-templom, Parlament, Trevi-kút, Spanyol lépcső. (kb. 100 km)

4. nap: Látogatás Vatikánvárosban: Vatikáni Múzeum*, Szent Péter tér és bazilika, kilátás a kupolából Rómára és a vatikáni kertekre. Búcsú Rómától, utazás a Sorrentói-félszigetre, a szálláshelyre (3 éj). (kb. 250 km)

5. nap: Látogatás a Vezúv kitörése által eltemetett Pompei-ben, mely egykoron a Római Birodalom egyik virágzó városa volt. Ismerkedés az ókor egyik legtragikusabb eseményének köszönhetően fennmaradt antikváros mindennapjaival. Bepillantást nyerhetünk a város hajdani életébe, megtekintjük a Fórumot, a színházakat és fürdőket, a szórakozó negyedet, a különleges freskók és falfestmények maradványait. Fakultatív kirándulás hajóval és helyi vezetővel a Sorrentói-félszigeten. Sorrento elővároskáit elhagyva a Világörökség részét képező Amalfi-part természeti szépsége és rabul ejtően gazdag történelmi, kulturális öröksége vár bennünket, mely nem véletlen, hogy számos művészt is megihletett. Első állomásunk Positano, a városka központjába néhány perces séta után érkezünk, itt szabadidős programra, akár fürdésre is lehetőség nyílik, majd külön hajóval a meredek sziklafalak és rejtett öblök mellett Amalfiba utazunk. A hajdani kereskedelmi nagyhatalom ma egy bájos nyaralóváros, dómja lenyűgöző, itt őrzik Szent András apostol ereklyéit (helyszínen fizetendő 55 €/fő). (kb. 100 km)

6. nap: Egész napos kirándulás hajóval és helyi vezetővel Capri szigetére. A világ egyik legszebb szigete egy felejthetetlen élmény: öblökbe, barlangokba tekintünk be, áthajózunk a Faraglioni-sziklák között, felfedezzük a sziget valódi szépségét, amit csak a tengerről lehet látni. Kikötés után kisbuszokkal felkapaszkodunk a keskeny szerpentineken Anacapriba, ahol gyönyörködhetünk a panorámában és látogatást teszünk Axel Munthe világhírű San Michele villájában, melynek kertje évek óta Olaszország egyik legszebb parkja. A kis utcákon üzletek sora kínálja a helyben termett citrommal ízesített csokoládét és likőrt. Szabadidő, melynek során lehetőség nyílik libegővel felmenni a sziget legmagasabb pontjára, az 589 méter magas Monte Solaróra. Visszautazás a sziget fővárosába, Capriba, séta az Augustus-kertben, ahonnan szép kilátás nyílik a híres Faraglioni-sziklákra. Megkóstoljuk a helyi citrom héjából készülő limoncellót és más finomságokat, majd lebuszozunk a kikötőbe, ahol egy kis szabadidő vár ránk. (kb. 150 km)

7. nap: Délelőtt városnézés az egyedi hangulatot árasztó Nápolyban: dóm, San Carlo Operaház, az Umberto Galéria látványos üvegkupolája, a királyi palota, a Plebiscito tér, a spanyol negyed sikátorai várnak ránk. Utazás a Firenze környéki szálláshelyre (1 éj). (kb. 500 km)

8. nap: Hazaindulás, útközben rövid városnéző séta Bologna árkádos utcáin, magas tornyai között. Megtekintjük a dómot, majd a Pó-síkságon átkelve technikai pihenőkkel hazautazás, érkezés a késő esti órákban. (kb. 950 km)

*A Colosseum és a Vatikán Múzeum belépők csoportos foglalását 60 napon belül garantálni nem tudjuk.

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

RómaRómaVatikánPompeiAmalfiPositanoCapriCapriFirenze