BELLA, BELLA ITÁLIA: OLASZ NAGYKÖRÚT

Időpont: 2023. szeptember 6—13.
Részvételi díj: 259.900 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 56.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 70.000 Ft/fő
BBP: 5200 Ft/fő
Belépők: kb. 160 EUR/fő, fakultatív: 60 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Szlovénián át Olaszországba. Útközben rövid pihenőt tartunk Trojanéban, ahol megkóstolhatjuk a híres fánkot. Továbbutazás a Firenze környéki szálláshelyre (1 éj). (kb. 950 km)

2. nap: Reggeli után látogatás Firenzében. Az Arno-parti város a reneszánsz szülőhazája, ahol Michelangelo és Leonardo alkotott. Sétánk során megnézzük a dómot, ami Brunelleschi hatalmas kupolájáról is híres, a gyönyörű bronzkapukkal díszített keresztelőkápolnát, a Palazzo Vecchio-t, a világ egyik leghíresebb hídját a Ponte Vecchio-t és a ferencesek híres Santa Croce-templomát. Utazás a Róma környéki szálláshelyre (2 éj). (kb. 350 km)

3. nap: Helyi idegenvezetővel gyalogosan és metróval fedezzük fel az „örök város”, Róma kincseit: Szent Pál-bazilika, San Pietro in Vincoli-templom Michelangelo híres Mózes szobrával, Colosseum, Capitolium, Forum Romanum. Késő délután látogatás a Vatikánvárosban: Vatikáni Múzeum*, Szent Péter tér és bazilika, kilátás a kupolából Rómára és a vatikáni kertekre. (kb. 100 km)

4. nap: Délelőtt séta a belvárosban: Piazza Venezia, II. Viktor Emánuel-emlékmű, Piazza Navona, Pantheon, Santa Maria sopra Minerva-templom, Parlament, Trevi-kút, Spanyol lépcső. Búcsú Rómától, utazás a Sorrentói-félszigetre, a szálláshelyre (3 éj). (kb. 250 km)

5. nap: Egész napos kirándulás hajóval és helyi vezetővel Capri szigetére. A világ egyik legszebb szigete egy felejthetetlen élmény: öblökbe, barlangokba tekintünk be, áthajózunk a Faraglioni-sziklák között, felfedezzük a sziget valódi szépségét, amit csak a tengerről lehet látni. Kikötés után kisbuszokkal felkapaszkodunk a keskeny szerpentineken Anacapriba, ahol gyönyörködhetünk a panorámában és látogatást teszünk Axel Munthe világhírű San Michele villájában, melynek kertje évek óta Olaszország egyik legszebb parkja. A kis utcákon üzletek sora kínálja a helyben termett citrommal ízesített csokoládét és likőrt. Szabadidő, melynek során lehetőség nyílik libegővel felmenni a sziget legmagasabb pontjára, az 589 méter magas Monte Solaróra. Visszautazás a sziget fővárosába, Capriba, séta az Augustus-kertben, ahonnan szép kilátás nyílik a híres Faraglioni-sziklákra. Megkóstoljuk a helyi citrom héjából készülő limoncellót és más finomságokat, majd visszaérkezve a kikötőbe rövid szabadidő. (kb. 150 km)

6. nap: Látogatás a Vezúv kitörése által eltemetett Pompei-ben, mely egykoron a Római Birodalom egyik virágzó városa volt. Ismerkedés az ókor egyik legtragikusabb eseményének köszönhetően fennmaradt antikváros mindennapjaival. Bepillantást nyerhetünk a város hajdani életébe, megtekintjük a Fórumot, a színházakat és fürdőket, a szórakozó negyedet, a különleges freskók és falfestmények maradványait. Fakultatív kirándulás hajóval és helyi vezetővel a híres Amalfi-partvidéken. Sorrento elővárosait elhagyva a Világörökség részét képező Amalfi-part természeti szépsége és rabul ejtően gazdag történelmi, kulturális öröksége vár bennünket, mely nem véletlen, hogy számos művészt is megihletett. Első állomásunk Positano, a városka központjába néhány perces séta után érkezünk, itt szabadidős programra, akár fürdésre is lehetőség nyílik, majd külön hajóval a meredek sziklafalak és rejtett öblök mellett Amalfiba utazunk. A hajdani kereskedelmi nagyhatalom ma egy bájos nyaralóváros, dómja lenyűgöző, itt őrzik Szent András apostol ereklyéit. (kb. 100 km)

7. nap: Délelőtt városnézés az egyedi hangulatot árasztó Nápolyban, ahol a dóm, a San Carlo operaház, az Umberto Galéria látványos üvegkupolája, a királyi palota, a Plebiscito tér és a spanyol negyed sikátorai várnak ránk. Utazás a Firenze környéki szálláshelyre (1 éj). (kb. 500 km)

8. nap: Reggeli után hazaindulás, útközben rövid városnéző séta Bologna árkádos utcáin, magas tornyai között. A dóm megtekintése után a Pó-síkságon átkelve technikai pihenőkkel folytatjuk utunkat hazafelé, érkezés a késő esti órákban. (kb. 950 km)

 

*A Vatikán Múzeum belépő csoportos foglalását az út indulását megelőző 60 napon belül garantálni nem tudjuk.

Az előre megváltott jegyet és járulékos költségeit (foglalási díj + kötelező helyi vezető + audioguide) lemondás esetén is fizetni kell.

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

RómaVatikánPompeiAmalfiPositanoCapriCapriFirenze