BELLA, BELLA ITÁLIA: OLASZ NAGYKÖRÚT

Időpont: 2024. május 1-8.
Részvételi díj: 270.900 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 65.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 80.000 Ft/fő
BBP: 5840 Ft/fő
Belépők: kb. 150 EUR/fő, fakultatív: 100 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Szlovénián át Olaszországba. Útközben rövid pihenőt tartunk Trojanéban, ahol megkóstolhatjuk a híres fánkot. Továbbutazás a Firenze környéki szálláshelyre (1 éj). (kb. 950 km)

2. nap: Reggeli után látogatás Firenzében. Az Arno-parti város a reneszánsz szülőhazája, ahol Michelangelo és Leonardo alkotott. Sétánk során megnézzük a dómot, ami Brunelleschi hatalmas kupolájáról is híres, a gyönyörű bronzkapukkal díszített keresztelőkápolnát, a Palazzo Vecchio-t, a világ egyik leghíresebb hídját a Ponte Vecchio-t és a ferencesek híres Santa Croce-templomát. Utazás a Róma környéki szálláshelyre (2 éj). (kb. 350 km)

3. nap: Helyi idegenvezetővel fedezzük fel az „örök város”, Róma kincseit: programunkat a Palatinus-dombon kezdjük, ahol a Colosseum és a Forum Romanum csodálatosan tárul elénk. Majd folytatjuk a város kincseinek a felfedezését a San Pietro in Vincoli-templom Michelangelo híres Mózes szobrával, Szent Pál-bazilika. Majd a Vatikánvárosban a világ egyik legikonikusabb és legjelentősebb keresztény helyének a Szent Péter-bazilikának a megtekintésével zárjuk a programunkat. (kb. 100 km)

4. nap: Délelőtt szabadprogram vagy séta a belvárosban: Piazza Venezia, II. Viktor Emánuel-emlékmű, Piazza Navona, Pantheon, Santa Maria sopra Minerva-templom, Parlament, Trevi-kút, Spanyol lépcső. Búcsú Rómától, továbbutazás a Sorrentói-félszigeten lévő szálláshelyre (3 éj). (kb. 250 km)

5. nap: Egész napos kirándulás hajóval és helyi vezetővel Capri szigetére. A világ egyik legszebb szigete egy felejthetetlen élmény: öblökbe, barlangokba tekintünk be, áthajózunk a Faraglioni-sziklák között, felfedezzük a sziget valódi szépségét, amit csak a tengerről lehet látni. Kikötés után kisbuszokkal felkapaszkodunk a keskeny szerpentineken Anacapriba, ahol gyönyörködhetünk a panorámában és látogatást teszünk Axel Munthe világhírű San Michele villájában, melynek kertje évek óta Olaszország egyik legszebb parkja. A kis utcákon üzletek sora kínálja a helyben termett citrommal ízesített csokoládét és likőrt. Szabadidő, melynek során lehetőség nyílik libegővel felmenni a sziget legmagasabb pontjára, az 589 méter magas Monte Solaróra. Visszautazás a sziget fővárosába, Capriba, séta az Augustus-kertben, ahonnan szép kilátás nyílik a híres Faraglioni-sziklákra. Megkóstoljuk a helyi citrom héjából készülő limoncellót és más finomságokat, majd visszaérkezve a kikötőbe rövid szabadidő. (kb. 150 km)

6. nap: Helyi vezetővel látogatás a Vezúv kitörése által eltemetett Pompei-ben, mely egykoron a Római Birodalom egyik virágzó városa volt. Ismerkedés az ókor egyik legtragikusabb eseményének köszönhetően fennmaradt antikváros mindennapjaival. Bepillantást nyerhetünk a város hajdani életébe, megtekintjük a Fórumot, a színházakat és fürdőket, a szórakozó negyedet, a különleges freskók és falfestmények maradványait. Fakultatív kirándulás autóbusszal és hajóval a híres Amalfi-partvidéken. Sorrento elővárosait elhagyva a Világörökség részét képező Amalfi-part természeti szépsége és rabul ejtően gazdag történelmi, kulturális öröksége vár bennünket, mely nem véletlen, hogy számos művészt is megihletett. Meredek sziklafalak és rejtett öblök mellett Amalfiba utazunk. A hajdani kereskedelmi nagyhatalom ma egy bájos nyaralóváros, dómja lenyűgöző, itt őrzik Szent András apostol ereklyéit (helyszínen fizetendő 70€/fő). (kb. 100 km).

7. nap: Délelőtt városnézés az egyedi hangulatot árasztó Nápolyban, ahol a dóm, a San Carlo operaház, az Umberto Galéria látványos üvegkupolája, a királyi palota, a Plebiscito tér és a spanyol negyed sikátorai várnak ránk. Utazás a Firenze környéki szálláshelyre (1 éj). (kb. 500 km)

8. nap: Reggeli után hazaindulás, útközben rövid városnéző séta Bologna árkádos utcáin, magas tornyai között. A dóm megtekintése után a Pó-síkságon átkelve technikai pihenőkkel folytatjuk utunkat hazafelé, érkezés a késő esti órákban. (kb. 950 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

RómaVatikánPompeiAmalfiPositanoCapriCapriFirenze