BARANYA MEGYE KINCSEI

Időpont: 2020. október 9-11.
Részvételi díj: 34.500,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Egy félpanziós felár: 4000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 8000,- Ft/fő
Valutában felmerülő költségek: 90 HRK
Belépődíj: 12.500 Ft/fő
BBP: 570 Ft/fő
Elhelyezés: 3* szálloda, fürdő-WC-s szobák (2 éj)
* Ez a program SZÉP kártya szálláshely alszámláról is fizethető irodáinkban!

1. nap 200 km: Indulás a reggeli órákban Pécsre, útközben rövid pihenő Csertőn, a Török Köztársaság közreműködésével kialakított Magyar-Török Barátság Parknál. A baranyai megyeszékhelyen elsőként a Zsolnay Negyedben a család kulturális örökségét csodáljuk meg, majd a délután további részében Pécs főbb látnivalóit fedezzük fel: Főtér (Széchenyi tér), Gázi Kászim pasa dzsámija, székesegyház. Szabadidő a mediterrán hangulatú városban. Szállás a városban (2 éj).

2. nap • 200 km: Reggeli után ellátogatunk Máriagyűdre a zarándoktemplomba, majd továbbutazunk a Dráva és a Duna eszéki összefolyásánál fekvő több mint 23 ezer hektáros Kopácsi-rétre, ahol hajóról megismerjük a természetvédelmi park különleges és változatos élővilágát. A Kopácsi rét Európa egyik legjelentősebb vizes élőhelye: eddig 44 halfajt és 285 madárfajt figyeltek meg területén. Horvátországi kitérőnk után érkezünk Siklósra, megtekintjük a várat, mely a Villányi-hegység déli lábánál egy kisebb magaslaton fekszik és Magyarország egyik legépebben megmaradt erődítménye. Késő délután Villányban részt veszünk egy borkóstolón és kellemes sétát teszünk a pincesoron. Vacsorázási lehetőség egyénileg Villányban.

3. nap • 220 km: Reggeli után Pécs egyik legszebb városrészét, a Mecsek lankáira felkúszó Tettyét fedezzük fel, ahonnan pazar kilátás nyílik a városra. Továbbutazás a Mecsek vadregényes tájain keresztül a festői Orfűre, ahol megtekintjük a Malom Múzeumot, majd Abaligeten a cseppkőbarlang felfedezésére kerül sor. Útban hazafelé Kaposvár hangulatos belvárosában rövid sétát teszünk. Hazaérkezés az esti órákban.

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

PécsPécsMáriagyűdSiklós