BARANGOLÁS LENGYEL FÖLDÖN

Időpont: 2020. augusztus 3-9.
Részvételi díj: 134.500,- Ft/fő
Ellátás: 6 reggeli
Félpanziós felár: 30.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 48.000,- Ft/fő
BBP: 3.990,- Ft/fő
Valutában felmerülő költségek: 15 € + 370 PLN
Elhelyezés: 3* szálloda, fürdő-WC-s szobák (6 éj)

1. nap • 750 km: Indulás a hajnali órákban, utazás rövid pihenőkkel Lengyelországba, Alsó-Szilézia központjába, az Odera partján fekvő Wroclaw városába: főtér, bazilika, Arany Korona- ház. Szállás a környéken (1 éj).

2. nap • 530 km: Utazás az ország egykori fővárosába, Poznańba. A II. világháborúban súlyos károkat szenvedett várost mára gyönyörűen helyreállították, hatalmas főtere, a Stary Rynek az egyik legszebb Európában. Mellette a királyi vár és a tér közepén álló városháza nyújt látnivalót, tornyán a szarvával egymásnak ugró fémből készült két kecskegidával. Toruńba, a lengyel csillagász, Kopernikusz szülővárosába látogatunk, melynek az 1997 óta a Világörökség részét képező óvárosa annyi gótikus épülettel büszkélkedhet, amennyit együtt egyetlen lengyel városban sem találunk. Szállás Gdańsk környékén (2 éj).

3. nap • 100 km: Ismerkedés a hanza városok egyik ékkövével, Gdańskkal. A városba érkezve egyből feltűnik a középkori kikötői daru, mely 1444 óta áll itt. Séta az óvárosban, a Királyi Úton át, melynek legszebb látnivalói: Magas kapu, Aranyház, Neptun-kút. Áthajózunk a „lengyel partok ékkövének” is nevezett Sopotba, mely patinás épületeivel ma is közkedvelt üdülőváros. Séta a mólón, az Északi-tenger partján, majd Gdyniában felkeressük a múzeumként működő Blyskawica rombolót és láthatjuk a Dar Pomorza fregattot is. Idő függvényében esti séta Gdanskban.

4. nap • 300 km: Látogatás Malbork várában. A középkori lovagvár szintén a Világörökség része, impozáns méretei lenyűgözik a turistákat. Ezt követően a Varmia-Mazúriai Vajdaság híres várkastélyával ismerkedünk, Lidzbark várát kétszintes, tornácos épületével Észak Waweljének” is nevezik. Utazás a Mazuri-tavak vidékére, szállás Gizycko környékén (1 éj).

5. nap • 250 km: Festői útvonalon hajózunk a Nagy-Tavakon. Kiszállás Mikolajki városánál, melynek történelmi épületei a 18-19. századról mesélnek. Utazás a lengyel fővárosba, Varsóba. Séta a számos csodát rejtő, hatalmas Lazienki-parkban: „a vízre épült” palota, nyári Amfiteátrum, a Myslewicki palota. Szállás a lengyel fővárosban (2 éj).

6. nap • 70 km: A napot Varsó megismerésével töltjük. Az Óváros tele van műemléki bérházzal és templomokkal, a Barbakán, mint bejárati kapu, az egykori védőfalat osztja szakaszokra; Királyi palota, Szent János-székesegyház. Késő délután III. Sobieski János király nyári rezidenciáját keressük fel, a fényűzően berendezett Wilanów kastély a 17. század közepén épült, „Kis Versailles-nek” is nevezik.

7. nap • 900 km: Hazaútban látogatás Jasna Górában, Lengyelország híres zarándokhelyén. A kolostoregyüttes a lengyel vallási és nemzeti szabadság szimbóluma, itt található Európa egyik legismertebb Szűz Mária ábrázolása, a czestochowai Fekete Madonna ikon. Utazás rövid pihenőkkel, érkezés az éjszakai órákban.

 

Biztosítjuk a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Hévíz, Keszthely, Lenti, Szombathely, Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár (min. 4 fő) és Budapest.

 

GdanskGdanskGdanskMalborkPoznanVarsóWroclaw