BARANGOLÁS DÉL-LENGYELORSZÁGBAN

Időpont: 2021. szeptember 3-5.
Részvételi díj: 52.900,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 8000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 10.000,- Ft/fő
BBP: 1.710,- Ft/fő
Belépők: kb. 285 PLN/fő
Wieliczka (előre fizetendő): 9000,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Budapest érintésével Lengyelországba. A Felvidéken át vezető utazásunk olyan, mint egy élő történelem óra: számtalan vár, kastély, kisváros emlékeztet bennünket a magyar történelem dicső pillanataira. A délutáni órákban érkezünk Wieliczkára, ahol a Világörökség listáján is méltán szereplő ősi sóbánya földalatti világa számtalan csodával ejti ámulatba a látogatókat. A legendákban gazdag sóba dermedt csodavilág története egy magyar szál miatt is különleges lehet a lelkünknek. Szállásunk Krakkó külvárosában lesz (3 éj). (kb. 700 km)

2. nap: Reggelit követően városnéző program Krakkóban, megismerkedünk a történelmi belváros nevezetességeivel: séta az egykori kereskedők árusítóhelyeként szolgáló Posztócsarnok középkori kövein, látogatás a Mária-templomban. A Wawel-dombon a királyi palota és a lengyel uralkodók temetkezőhelye –köztük Báthory István sírja– a pompázatos katedrálisban méltó emléket állít a lengyel-magyar történelemnek. A délutáni órákban kisvonattal fedezzük fel a Zsidó negyedet, a Kazimierzt. Krakkó különleges hangulatú negyede az óvárostól délre található, ahol évszázadokon át keveredett a zsidó és keresztény kultúra, amelynek nosztalgikus bája ma is magával ragadja az embert. A tartalmas programokat követően szabadprogram a belvárosban. Az esti órákban visszautazás a szállásra. (kb. 50 km)

3. nap: Korai reggelit követően útban hazafelé, látogatás az orawkai Keresztelő Szent János-templomban, ami a magyar kultúrtörténet igazi gyöngyszeme. A 2011 óta látogatható templom különlegessége, hogy magyar történelmi emlékként Lengyelország területén található, falait pedig egy-két kivételtől eltekintve az összes magyar szent és boldog képe díszíti. Ezt követően programunk Lengyelország déli határánál, Zakopanéban, a Magas- Tátra lengyel részének legfontosabb városában folytatódik. Városnéző sétánk során megismerkedünk a gorál síparadicsom látnivalóival: Szent Kelemen-fatemplom, Hírességek temetője, Gubałówka és a messze földön híres piac. Szabadprogram során a helyi gasztronómiai ínyencségeket is megkóstolhatjuk. Hazautazás Szlovákián keresztül, érkezés a késő esti órákban. (kb. 720 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya,  Zalaegerszeg

 

KrakkóKrakkóKrakkóKrakkóWieliczka