BAJOR KASTÉLYOK ÉS A TIROLI HEGYEK VARÁZSA

Időpont: 2023. július 28—30.
Részvételi díj: 117.500,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 20.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 30.000,- Ft/fő
BBP: 1950 Ft/fő
Belépők: kb. 35 EUR/fő + fakultatív 30 EUR/fő
Elhelyezés: 3* és 4* szálloda, fürdő-WC-s szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban. Utazás Tirolba, útközben rövid fotószünet a Chiemsee partján. A nap további részében a hegyvonulat csipkézett csúcsai alatt megbúvó szépséges Innsbruckot ismerjük meg. Késő középkori óvárosa akár egy mesekönyvből megelevenedett kép: a színes tornyos házakkal, a macskaköves utcákkal és az óránként megszólaló haranggal. A város fő nevezetességeit sétálva fedezzük fel: Hofkirch e, Hofburg, Mária Terézia utca, Aranytetős ház, várostorony. A tartalmas városnézés után szabadidő a hangulatos belvárosban, hogy mindenki egyénileg is élvezhesse a város különleges atmoszféráját. Szállás Innsbruck környékén (2 éj). (kb. 750 km)

2. nap: Füssen érintésével Schwangauba utazunk, ahol megtekintjük II. Miksa bajor király által épített Hohenschwangaui kastélyt*. A kastélyt a bajor királyi család nyári és vadász rezidenciaként használta, itt töltötte gyermekkora nagy részét II. Lajos. A Plansee mellett elhaladva felkeressük a versailles-i Kis-Trianon kastély mintájára épült Linderhofot*, majd a kastélykertben tett séta után Garmisch-Partenkirchenen át érkezünk vissza a szállásra. (kb. 250 km)

3. nap: Hall in Tirolban teszünk egy rövid sétát, mely a középkorban a sóbányászat fellegváraként volt híres és gazdag. Wattensben, a Swarowski kristályvilág belső és külső helyszíneinek csillogásában gyönyörködhetünk és kedvünkre vásárolhatunk. Napunk utolsó állomása a gyönyörű fekvésű Tratzberg várkastélya. A késő gótikus stílusban épült kastélyt a reneszánsz idején alakították át, látogatásunk során megtekintjük a gazdagon berendezett termeket. (kb. 750 km)

*A Linderhof és Hohenwangau kastélyok csak előfoglalással látogathatók.

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

LinderhofHohenschwangau