AZ EZERARCÚ TOSZKÁNA ÉS A CSODÁS CINQUE TERRE

Időpont: 2024. július 22-27.
Részvételi díj: 191.500 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 45.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 45.000 Ft/fő
Carrara – Lucca: 7000 Ft/fő
BBP: 4380 Ft/fő
Valutában felmerülő költségek: kb. 80 EUR/fő; fakultatív: 60 EUR/fő
Elhelyezés: 3* szálloda, fürdő-WC-s szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Szlovénián át Olaszországba. Útközben rövid séta a középkori kincsekkel teli Prato belvárosában. Érkezés az esti órákban a termálfürdőiről és a hangulatos utcáiról híres Montecatini Termébe (5 éj). (kb. 950 km)

2. nap: Egész napos program helyi idegenvezetővel areneszánsz művészetek fővárosában”, Firenzében. Megtekintjük a város fő nevezetességeit: Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio, Santa Croce-templom, dóm a gyönyörű harangtornyával, keresztelőkápolna. Sétánk során gasztronómiai érdekességekkel is találkozunk, látogatást teszünk a helyi piacon és betekintést nyerünk a kézművesműhelyekbe is. Délután szabadidő a belvárosban (Pitti-palota, Boboli-kert) vagy látogatás egyénileg az Uffizi-képtárban. (kb.150 km)

3. nap: Kirándulás a gótika fellegvárának tartott Sienába, ahol a Világörökség listáján szereplő történelmi városközponttal ismerkedünk. Sétánk során megértjük a palio lényegét és egy időutazáson keresztül elképzeljük hogyan is éltek a gazdag, független Siénai köztársaságban a középkori emberek. A város legszebb látnivalói közé tartozik a katedrális, a lenyűgöző Piazza del Campo, amely kétségkívül az egyik legfestőibb olasz főtér, valamint az impozáns, több mint 100 méter magas Torre del Mangia torony. A helyi gasztronómia iránt érdeklődők egy családi pékségben kóstolhatnak több száz éves hagyománnyal készített süteményeket, sós finomságokat. Következő megállónk a Toszkána jelképévé vált, soktornyos San Gimignano, melynek középkori hangulatú városközpontja szintén a Világörökség része. Szálláshelyünkre történő visszatérés után fakultatív esti program lehetőség Montecatini Alto, a régi középkori városrész megtekintése, ahova siklóval jutunk fel. (kb. 250 km)

4. nap: Egész napos kirándulás Liguriába, hogy megcsodáljuk a hegyoldal szűk réseiben az öt kicsi városkát (Cinque Terre). Csodás látványban lesz részünk: a színes kis házak karakterisztikusan egymás fölé épültek, a tenger színe pedig mélykék. Programunkat La Speziában kezdjük, majd Riomaggiorében és Manarolában folytatjuk. Mind két falu gyakran köszön vissza a képeslapokról, a látvány mellett a helyi ízeket is élvezhetjük. Monterossóban többet időzünk, hisz itt strandolásra és vásárlásra nyílik lehetőségünk a helyi kis boltocskákban vagy megpihenhetünk egy étterem, kávézó teraszán. Innen áthajózunk La Speziába és útközben gyönyörködünk Portovenere és a költők öblének látványában is. (kb. 220 km)

5. nap: Egész napos pihenés vagy fakultatív kirándulás Carrara – Lucca útvonalon. Először egy kalandos program vár bennünket a „fehér arany”, a márvány hazájában. Carrarába egy szerpentines úton érkezünk meg. A világ legnagyobb szobrásza, Michelangelo az itt kitermelt márványból alkotta meg szobrait, köztük a híres Dávid szobrot is. A Fantiscritti-bányában helyi vezetővel egy izgalmas és fantasztikus bányatúrán veszünk részt. Dzsipekkel utazunk az Apuan-Alpok leglátványosabb medencéjében, hogy felfedezzük az értékes carrarai márványokat, miközben egyedülálló panoráma tárul elénk. Közelről látni fogjuk a márványkitermelés műveleteit és gépeit is, a kitermelés fejlődésének minden szakaszában. Látogatás a Lucca közelében található királyi villában. A Villa Reale az egyik legrégebibb és legpazarabb a környéken. Séta a mesés parkban, ahol több elvarázsolt hely található, ilyen a citromkert, a pázsit közepén látható óriás magnóliafák látványa, illetve a villa „halastava” és környéke is.  S végül egy igazi kuriózum, a növényekből “épült” színház (Teatro di verzura), amely a legrégebbi Európában, 1664-70 között alakította ki az Orsetti család. Majd Luccában sétálunk, ahol a város falai mérhetetlen nyugalmat árasztanak. Az elbűvölő szűk utcácskák között azt érezzük, mintha megállt volna az idő. A kulináris élményt itt sem kell kihagyni, megkóstolhatjuk a helyi likőrt és édességet. (kb. 220 km)

6. nap: Reggeli után hazaindulás, útközben ismerkedés az érdekes, rejtett kincsekben és középkori emlékművekben gazdag Pistoia kisvárosával. Hazautazás Szlovénián át, érkezés az éjszakai órákban. (kb. 950 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

LuccaManarolaRiomaggioreSan GimignanoSienaFirenzeSan Gimignano