AZ ÉSZAKI-KÖZÉPHEGYSÉG CSODÁI

Időpont: 2022. október 7-9.
Részvételi díj: 59.500,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 11.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 9000,- Ft/fő
Belépődíj: 11.000,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák.
* Ez a program SZÉP kártya szálláshely alszámláról is fizethető irodáinkban!

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás Gödöllőre. Magyarország egyik legnagyobb barokk kastélyát, a Gödöllői Királyi Kastélyt és gyönyörű kialakítású kertjét látogatjuk meg. Továbbutazás Egerbe, útközben rövid pihenő a híres kegyhelyen, Máriabesnyőn. Városnézés az ország egyik legszebb barokk városában, Egerben. I. István királyunk 1009-ben alapított itt püspökséget, a város fénykorát a 15. század második felében élte. Megerősített várát 1552-ben támadták meg a törökök, de a várvédők Dobó István kapitány vezetésével nem adták. A 40 napos ostrom eseményeit Gárdonyi Géza örökítette meg az Egri csillagok c. regényében. Ismerkedés a várossal: vár, Minorita-templom, Minaret, Líceum, Főszékesegyház – hazánk harmadik legnagyobb temploma. Szállás a környéken (2 éj). (kb. 450 km)

2. nap: Reggeli után Edelénybe utazunk, ahol a stílusában egyedi L’Huillier–Coburg-kastélyt látogatjuk meg. A hegyekkel körülölelt Hámori-tó partján található Lillafüred. A híres Palotaszálló Mátyás-korabeli vadászkastélyt mintáz. Sétánk során hazánk legnagyobb esésű vízesését tekintjük meg. Kora este a hangulatos Szépasszonyvölgy felfedezésére indulunk, vacsora és borkóstoló egy hangulatos pincében. (kb. 200 km)

3. nap: Reggeli után Szilvásvárad, Szalajka-völgybe látogatunk, melyet nem hiába neveznek a természet kincsestárának. A gyönyörű természetvédelmi területen megtekintjük a pisztrángtenyészet, a Szikla-forrást, a Szabadtéri Erdei Múzeumot és a Fátyol-vízesést. A különleges mikroklíma nyújt felüdülést számunkra. Utazás a két Tarna patak összefolyásánál lévő völgykatlanba, Sirokra. A vár megtekintése után az ország legmagasabb pontjára érkezünk. Az 1014 méter magas Kékestetőről gyönyörű kilátás nyílik a térségre. Közvetlenül a tévétorony alatt található egy nemzeti színű kő, melyhez szinte mindenki elzarándokol. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban. (kb. 470 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Székesfehérvár, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

GödöllőEgerszalókLillafüredEgerSzalajka völgy