AZ ÉSZAKI-KÖZÉPHEGYSÉG CSODÁI

Időpont: 2021. október 8-10.
Részvételi díj: 54.200,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 10.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 8500,- Ft/fő
Belépődíj: 10.500,- Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák.
* Ez a program SZÉP kártyával is fizethető irodáinkban!

1. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás Budapesten keresztül. Gödöllőre érkezve Magyarország egyik legnagyobb barokk kastélyát a Gödöllői Királyi Kastélyt és annak gyönyörű kialakítású kertjét látogatjuk meg. Délután városnézés az ország egyik legszebb barokk városában, Egerben. I. István királyunk 1009-ben alapított itt püspökséget, fénykorát a 15. század második felében élte. Megerősített várát 1552-ben támadták meg a törökök, de a várvédők Dobó István kapitány vezetésével nem adták a várat. A 40 napos ostrom eseményeit Gárdonyi Géza örökítette meg az Egri csillagok c. regényében. Ismerkedés a várossal: vár, Minorita-templom, Minaret, Líceum, Főszékesegyház – hazánk harmadik legnagyobb temploma. Szállás a környéken (2 éj). (kb. 450 km)

2. nap: Reggeli után Edelénybe utazunk, ahol a stílusában egyedi L’Huillier–Coburg-kastélyt látogatjuk meg. A hegyekkel körülölelt Hámori-tó partján található Lillafüred. A híres Palotaszálló Mátyás-korabeli vadászkastélyt mintáz. Sétánk során hazánk legnagyobb esésű vízesését tekintjük meg. Kora este a hangulatos Szépasszonyvölgy felfedezésére indulunk, vacsora és borkóstolás egy hangulatos pincében. (kb. 200 km)

3. nap: Reggeli után Szilvásvárad - Szalajka-völgybe látogatunk el, melyet nem hiába neveznek a természet kincsestárának: a pisztrángtenyészet, a Szikla-forrás, a Szabadtéri Erdei Múzeum és a völgy üdítő és szemet gyönyörködtető látványossága a Fátyol-vízesés nyújt felejthetetlen élményt. Utazás a két Tarna patak összefolyásánál lévő völgykatlanba, Sirokra: várlátogatás. Végül az ország legmagasabb pontjára érkezünk a Kékestetőre, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a térségre. Érkezés a késő esti órákban. (kb. 470 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

GödöllőEgerszalókLillafüredEgerSzalajka völgy

TOVÁBBI IDŐPONTOK

Az Északi-közép­hegység csodái

Időpont: 2021. július 2. - 2021. július 4.
Részvételi díj: 54.200 Ft/fő
Felszállási lehetőség: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg
Tovább ›