AZ ALPOKALJA ÉS A KISALFÖLD GYÖNGYSZEMEI BURGENLANDI KITÉRŐVEL

Időpont: 2020. szeptember 19-21.
Részvételi díj: 34.500,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 8000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 8000,- Ft/fő
Valutában felmerülő költségek: 15 €
Belépődíj: 15.500,- Ft/fő
BBP: 570 Ft/fő
Elhelyezés: 3* szálloda, fürdő-WC-s szobák (3 éj)
* Ez a program SZÉP kártya szálláshely alszámláról is fizethető irodáinkban!

1. nap • 120 km: Első állomásunk az Alpokalja gyöngyszeme, Kőszeg és a város büszkesége, a Jurisics-vár. Séta az érintetlenül fennmaradt, középkori hangulatú óvárosban: Hősök kapuja, Tábornokház, Városháza, Sgraffitós-ház, Jézus szíve plébániatemplom. Látogatás a nagycenki főúri kastélyban: Széchenyi István Emlékmúzeum, méntelep, kastélyszálló, angolpark. A Szabadtéri Kisvasút Kiállítás megtekintése, majd egy kis „időutazás” a megújult Széchenyi múzeumvasúton zötyögve. Városnézés a hűség, a szabadság és a kékfrankos városában, Sopronban, ahol számtalan más látnivaló mellett a Tűztorony, a Fő tér, a Várkerület, a szabadon álló városfalak, a Lőverek teszik különlegessé az itt töltött időt. Szállás Sopronban (2 éj).

2. nap • 65 km: Ausztriába kirándulunk, Kismartonban (Eisenstadt) rövid városnézés után meglátogatjuk az Esterházy-kastélyt, Burgenland legszebb barokk kastélyát. Megtekintjük a pompás termeket és a hatalmas, romantikus angolparkot, ahol 4 tó, pálmaház, templom, gloriett, számos egzotikus fa és cserje található. Következő állomásunk Ruszt, a Fertő-tó egyik bájos hangulatú kisvárosa, ahol felfedezzük a történelmi városközpontot, majd lesétálunk a kikötőhöz és áthajózunk Fertőrákosra. Itt megcsodáljuk az egykori kőfejtő gigantikus termeit, ahol ma barlangszínház, kiállítótermek, a felszínen pedig tanösvény, kilátópontok kapnak helyet.

3. nap • 290 km: Korai reggelit követően utazás Győrbe, a vizek városába. Látogatás az Audi-gyárban, ahol bepillantást nyerhetünk az autógyártás futurisztikus folyamatába. Séta Győr barokk belvárosában: Városháza, Széchenyi tér, Nagyboldogasszony-székesegyház (Bazilika), Szent László Látogatóközpont (Szent László hermája), Káptalandomb, Püspökvár. Utolsó állomásunk Pannonhalma, a Bencés Főapátság impozáns épületegyüttese, melynek kulturális és művészeti kincsei a Világörökség részét képezik. Hazaérkezés az esti órákban.

 

Biztosítjuk a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Hévíz, Keszthely, Lenti, Szombathely, Győr, Sopron és Mosonmagyaróvár (min. 4 fő).

 

 

Kismarton, Esterházy-kastélyKőszegPannonhalmaSopron, TűztoronySopron