AZ ALPOK TETEJÉN: AZ ÍNYENC PIEMONT ÉS A KIRÁLYI TORINÓ

Időpont: 2024. augusztus 8-13.
Részvételi díj: 214.900 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 55.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 75.000 Ft/fő
BBP: 4380 Ft/fő
Belépők: kb. 80 EUR/fő; fakultatív: 100 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel a műemlékekben gazdag Bergamóba. A város két fő részből áll, a Cittá bassa-ból (alsó város) és a Cittá alta-ból (felsőváros), ahova siklóval megyünk fel és megtekintjük a városházát, a várostornyot, a Colleoni-kápolnát, a Santa Maria Maggiore-templomot. Szállás Bergamo környékén (1 éj). (kb. 960 km)

2. nap: Napunkat Torinóban töltjük, belvárosi séta keretében megtekintjük a legfontosabb látnivalókat: királyi palota, dóm, Palazzo Madama (kívülről). Felkeressük a Keresztelő Szent János Székesegyházat, ahol a torinói leplet is őrzik. A Lavazza múzeumban bepillantást nyerhetünk a kávékészítés rejtelmeibe és meg is kóstolhatjuk a különlegességeket. Napunk zárásaként látogatás a híres Autómobil Múzeumban, ahol 80 márka kb. 200 típusa található meg 19.000 négyzetméteren. Az olasz autók (pl. Ferrari, Fiat, Alfa Romeo) mellett francia, angol, német, spanyol, amerikai és lengyel gyártmányok is kiállításra kerültek. Szállás a környéken (3 éj). (kb. 180 km)

3. nap: Délelőtt a Juventus Múzeumban* és az Allianz Stadionban betekintést nyerhetünk a híres fociklub öltözőibe, a média- és exkluzív helyiségekbe. Délután Torino egyik monumentális ékkövét, a Stupinigi-kastélyt tekintjük meg, mely egyike a Savoyai család vadászkastélyainak. Torinoi programunk végén felkeressük a Via dei Mille 22. sz. házat, ahol Kossuth Lajos élt. A kis parkban szobor, a házon márványtábla állít neki emléket. (kb. 80 km)

4. nap: Franciaországba utazunk, elsőként Chamonix városával ismerkedünk. A Mont Blanc lábánál fekvő várost sokan az „Alpok fővárosának” tartják, itt rendezték 1924-ben az első téli olimpiát. Felvonóval jutunk fel a francia Alpok 3842 méter magas Aiguille du Midi* hegycsúcsának tetején található kilátóhoz, melynek neve: Lépés a mélységbe. Az átlátszó aljú üvegdobozból csodálhatjuk meg Európa egyik legmagasabb hegyének panorámáját. A kabinos felvonó 20 perc alatt teszi meg a 2800 méter szintkülönbséget Chamonix és a hegycsúcs között. (kb. 400 km)

5. nap: Napunk első felében felkeressük a Superga bazilikát, a 672 méter magasságban fekvő templom alagsorában található a Savoyai család mauzóleuma. Ezután Pessionéba utazunk, látogatás a Martini&Rossi múzeumban, ahol megízlelhetjük a világszerte ismert olasz fűszerbort. Délután séta az itáliai reneszánsz egyik fellegvárában, Cremonában, mely világhírét az itt élt leghíresebb hegedűkészítő mestereknek köszönheti, mint Stradivari, Amati vagy Guarnieri. Ez az iparág a mai napig is virágzik, a város telis-tele van kisebb-nagyobb műhellyel. A város középpontja a Városháza tér, mely egyike Lombardia legszebb középkori tereinek; itt magaslik a 111 méter magas harangozó torony és itt található a gazdagon díszített homlokzatáról híres romantikus dóm is. Szállás Brescia környékén (1 éj). (kb. 320 km)

6. nap: Hazaindulás a kora reggeli órákban, utazás Trevisóba, a „vizek és a tiramisu” városába. Látnivalók: Palazzo dei Trecento, San Nicolo-templom, dóm a Battisteroval és a város főtere. Megtekintjük Palladio egyik mestermunkáját, a Villa Emot, mely letisztult formájával és arányaival antik római hatást tükröz. Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés a késő esti órákban. (kb. 930 km)

*A Juventus Múzeum és az Aiguille du Midi hegycsúcs csak előfoglalással látogatható.

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

BergamoTorinoTorinoTorinó látképChamonixCremona