AZ ALPOK NAPFÉNYES OLDALA: SZLOVÉNIA ÉS A VIRÁGOS KARINTIA

Időpont: 2022. október 21-23.
Részvételi díj: 84.100,- Ft/fő
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 30.000,- Ft/fő
BBP: 1.710,- Ft/fő
Belépők: kb. 100 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a reggeli órákban, rövid szünetekkel utazás után érkezés Ljubljanába. Városnéző séta során ismerkedünk a fiatal főváros nevezetességeivel: Szent Miklós-katedrális, a világhírű építész, Plecnik egyedülálló hármas kőhídja, városháza. Továbbutazás a termálforrások által táplált, magas hegyekkel körülvett tengerszemhez, a Bledi-tóhoz. Hajókázás (pletnázás) a tavon, a tó közepén lévő piciny szigetecskén található a barokk stílusú Mária mennybemenetele templom. Szabadprogram a tóparton, ahol megkóstoljuk a híres „bledi krémest”. Szállás Bledben (2 éj). (kb. 500 km)

2. nap: Reggelit követően látogatás a bledi középkori lovagvárban, mely egy tóparti sziklaszirt tetejére épült. Ezután indulás a Júlia-Alpok szívében fekvő, festői szépségű Bohinji-tóhoz, mely Szlovénia legnagyobb tava. Ribčev Lazban a tó szimbólumaként ismert hidat és a mögötte álló Szent János-templomot keressük fel, majd sétahajóval indulunk a tó felfedezésére. Ezután a Száva-vízeséshez vezet utunk, túránk során a kilátót több lépcső meghódításával érjük el. Lehetőségünk nyílik felvonóval felmenni a Vogel-hegy csúcsára, 1500 méter feletti magasságba, ahonnan mesés kilátás tárul elénk: lent a tó, szemben a Triglav havas csúcsai. A nap utolsó programjaként a Vintgar-szurdokot keressük fel, ahol a Radovna folyó szinte bevéste magát a sziklák közé. A szurdoktól a látványos Sum-vízeséssel búcsúzik a folyó. (kb. 120 km)

3. nap: Utazás a Karavankákon keresztül a Klagenfurti- medencébe, ahol az „Ausztria Riviérájaként” emlegetett Wörthi-tóhoz érkezünk. Séta Veldenben, majd hajóval Karintia egyik legnépszerűbb látnivalóját, a Pyramidenkogel kilátótornyot keressük fel, ahonnan lélegzetelállító látvány tárul elénk. Séta a tó déli partján, egy kiugró kis félszigeten fekvő Maria Wörthben. A nyugtató hatású program után Klagenfurtba utazunk: egy város, három kultúra és déliesen könnyed életérzés. Karintia tartományi fővárosa három ország találkozási pontján fekszik és ezek mindegyike látható a reneszánsz hangulatú városban. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban. (kb. 590 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

BledBledBledRibcev LazVintgar-szurdokWörthi-tó