AZ ÁLOMSZÉP GARDA-TÓ, VICENZA ÉS VERONA

Időpont: 2024. május 18-20.
Részvételi díj: 99.900 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 20.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 17.000 Ft/fő
BBP: 2190 Ft/fő
Belépők: kb. 80 €
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Szlovénin át Vicenzába. A város „maga az építészet”, lépten-nyomon a „nagy mester”, Palladio alkotásaival találkozunk. Belvárosa 1994 óta szerepel az UNESCO Világörökség listáján. Sétálunk a főtéren, megcsodáljuk a szebbnél-szebb reneszánsz palotákat. Továbbutazás a Garda-tó környéki szálláshelyre (2 éj). (kb. 850 km)

2. nap: Reggelit követően Bardolinóba, a vörösbor hazájába indulunk. Séta a promenádon, majd felkeressük az Olívaolaj Múzeumot, ahol a látogatás során kóstolási és vásárlási lehetőség is lesz. Limonéba hajózunk, a kisváros az érintetlenül maradt régi épületeiről és csodás fekvéséről nevezetes. Innen a Garda-tó elegáns, középkori történelmi emlékekben igen gazdag fővárosába, Riva del Gardába utazunk, mely egy igazi, pálmafák szegélyezte mediterrán oázis, ahol olíva-, cédrus- és citromligetek fogadják a látogatókat. Napunkat a festői Malcesinében fejezzük be, ahol megcsodáljuk a középkori óvárost, a Monte Baldo hegyről rálátunk a tóba nyúló, sziklára épült Scaligeri várra. (kb. 150 km)

3. nap: Utazás Veronába, ismerkedés a romantika városával. Városnézésünk Olaszország legszebb és legjobb állapotban fennmaradt reneszánsz kertjénél, a Giardino Giusti kertnél indul, mely 500 éves ciprusfákkal és 200 éves sövénylabirintussal büszkélkedhet, szobrok és szökőkutak színesítik. A belváros felfedezése (Aréna, Júlia háza) után rövid szabadprogram. Hazautazás rendszeres pihenőkkel, érkezés a késő estiórákban. (kb. 850 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

Garda-tóVicenzaLimone