AZ ALBÁN RIVIÉRA, Észak-Macedónia és Montenegró természeti szépségeivel fűszerezve

Időpont: 2024. szeptember 1-9.
Részvételi díj: 248.900 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 45.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 50.000 Ft/fő
BBP: 6570 Ft/fő
Fakultatív kirándulás: Butrint romváros: 4500 Ft/fő
Belépők: kb. 70 EUR/fő + fakultatív 50 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a hajnali órákban, utazás Budapest – Szeged érintésével Szerbián át Észak-Macedóniába. Szállás a fővárosban, Szkopjében (1 éj). (kb. 1000 km)

2. nap: Szkopje óvárosával ismerkedünk, a Vardar folyó két partjára épült város tele van rejtett gyöngyszemekkel. Megtekintjük a folyón átívelő kőhidat, sétálunk a „Török bazárban”, amely évszázadok óta a város szerves része. A bazárban találjuk eredeti állapotában a Musztafa Pasa mecsetet, mely az ország egyik legnagyobb és legszebb mecsete. Ohridba utazunk, a város és környéke 1980 óta az UNESCO Világörökség része. Séta a hangulatos macskaköves, galériákkal és kávézókkal tarkított utcákon, melyeket régi épületek, kolostorok, templomok, mecsetek szegélyeznek. Ohrid, egy olyan hely, ahova mindig vissza fogunk vágyni. Szállás a környéken (1 éj). (kb. 200 km)

3. nap: Reggeli után az Albán Riviéra egyik közkedvelt üdülőhelyére indulunk. Rövid megálló Macedónia legrégebbi és leghíresebb kolostoránál, a festői szépségű Sveti Naum kolostornál. Továbbutazás a Jón-tenger albán partjaihoz, ahol több kisebb-nagyobb üdülőváros várja a pihenni vagy szórakozni vágyókat. Saranda parti sétányán és az utcákon található éttermek, kávéházak és bárok inkább a szórakozni vágyó turistáknak nyújtanak kikapcsolódást. Európa egyik legszebb strandjával büszkélkedhet, amit az „albán Bora Borának” hívnak valamint számos kulturális és természeti érték található a közelében (3 éj a tengerparton). (kb. 350 km)

4. nap: Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás Korfura. Görögország egyik legszebb szigetére hajóval érkezünk. A pasztellszínű, velencei hatást tükröző házak, a hangulatos terek között sétálva megismerkedünk az óvárossal, majd rövid séta Kanoni, az egykori főváros utcáin. Európában csak Korfu szigetén terem a kumkvat (törpemandarin), megkóstoljuk az egzotikus gyümölcsből készült likőrt. A napot a sziget egyik legimpozánsabb épületével, a Sisi palotával koronázzuk meg, melynek szemet kápráztató kertjéből szinte az egész Jón-tengert belátni. (Kirándulás hajójeggyel és helyi idegenvezetővel kb. 85 €/fő)

5. nap:Pihenés a tengerparton vagy fél napos fakultatív kirándulás a Butrinti-tó partján elterülő Világörökség részének nyilvánított Butrint romvárosba. A 18 hektáros ókori városban találunk amfiteátrumot, fürdőket, mozaikpadlókat, villákat, szökőkutakat, bástyákat. Visszafelé megálló és fürdőzés a közkedvelt Ksamil Beach partszakaszon. (kb. 50 km)

6. nap: Reggeli után Albánia fővárosába, Tiranába indulunk, csodálatos tájakon, hegyek és völgyek között vezet az utunk, mely során a híres-hírhedt bunkerek közül is láthatunk néhányat. Ez a kaland már önmagában megér egy utazást erre a kies vidékre. Látogatás a festői fekvésű „1000 ablakos városnak” nevezett Berat múzeumvárosában, melynek óvárosa és fölötte magasodó várnegyede szerepel az UNESCO Világörökség listáján. Napunkat esti buszos-gyalogos városnézéssel zárjuk Tiranában (1 éj). (kb. 350 km)

7. nap: Reggel utazás Montenegró fő turisztikai központjába, a Budvai Riviéra kitűnő strandjai mellett műemlékekben gazdag városokkal is rendelkezik. Séta Stari Bar szűk hegyi utcáin, melynek óvárosa közel 1000 éves múltra tekint vissza. Majd rövid fotószünet Sveti Stefan apró félszigeténél, a sziklaszirtre tapadt falucska káprázatos látványt nyújt. Szállás a környéken (1 éj). (kb. 200 km)

8. nap: Délelőtt a Világörökség részét képező Kotori-öböl szépségeivel ismerkedünk egy fakultatív hajókirándulás keretében. A hajózás után séta a névadó Kotor 1000 méternél magasabb hegyekkel ölelt óvárosában. A 15. században, a velencei uralom idején építették ki a város körül az erődítményszerű városfalakat, a Földközi-tenger vidékén a legépebben megmaradt erődrendszer a Világörökség része. Utazás Blagajba, útközben megcsodáljuk a Buna-folyó 200 méter magas szikla alól felszínre törő forrását. Szállás a környéken (1 éj). (kb. 200 km)

9. nap: Reggeli után utazás Mostarba, séta Bosznia-Hercegovina leghíresebb városában. A Neretva-folyó két partján álló város jelképe az eredetileg a 16. század közepén épült Öreg-híd, amit elegáns szépsége miatt “Megkövült Holdnak” neveztek. A folyó felett 24 méter magasan átívelő hidat a háború után magyar közreműködéssel, a régi módszerekkel építették újjá. A híd és a gyönyörű, oszmán középkori állapotokat megőrző belváros a Világörökség része. Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés az éjszakai órákban. (kb. 850 km)

* Az útlevélnek vagy személyigazolványnak a beutazástól számított 3 hónapig még érvényesnek kell lennie.

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szeged, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg