AUSZTRIA ÉKSZERDOBOZA, A SALZKAMMERGUTI TÓVIDÉK

Időpont: 2021. július 30-augusztus 1.
Részvételi díj: 64.900,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 16.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 9000,- Ft/fő
BBP: 1.710,- Ft/fő
Belépők: kb. 110 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, Ausztria csodás tájain át érkezünk a Traunsee partján fekvő festői Gmundenbe. A csodás panorámájú város európai uralkodóházak nyaralóhelyeként hívta versenyre a Ferenc József császár által oly nagyon kedvelt Ischlt; fő látnivalója a tó partján épült Orth-kastély. Salzburg legszebb és legérdekesebb látnivalóival ismerkedünk a barokk óvárosban. Szabadidőben érdemes a felvonóval felmenni a várba, hogy egy páratlan panorámában részesüljünk. A mai nap érdekessége a salzburgi repülőtér hangar-7-je, egy egyedülálló épület, amely a történelmi Flying Bulls repülőgépparknak és a Forma-1-es versenyautók gyűjteményének ad otthont. Már maga a „múzeum” is látványosság, különleges formája és üveg mivoltából kifolyólag. Szállás Salzburg környékén (2 éj). (kb. 700 km)

2. nap: Reggeli után látogatás a híres hellbrunni vízikastélyban és kertjében. Továbbutazás a festői szépségű Király-tó vidékére, mely egy igazi turistaparadicsom. Berchtesgadenben, a tipikus bajor belvárosban teszünk egy sétát. Ezt követően a Sasfészekbe „emelkedünk fel”, először helyi buszokkal, majd Hitler által készíttetett aranylifttel és onnan gyönyörködhetünk a 360°-os panorámában. Délután a Bajor-Alpok legszebb tavához, a Königsee-hez érkezünk. A meredek sziklákkal határolt, a norvég fjordokra emlékeztető tavon sétahajóval teszünk szép utazást. (kb. 100 km)

3. nap: Reggeli után utazás az egykori császári nyaralóhelyre, Bad Ischlbe. A bájos kisváros ma már sokkal több ennél. A fürdővárosban tárlatvezetéssel megtekintjük a Kaiservillát és annak csodálatos parkját. Az elegáns Zauner cukrászdában fenséges islert is kóstolhatunk, melynek állítólag a mindig fegyelmezett Ferenc József sem tudott ellenállni. Utunkat folytatva a csodálatos fekvésű Hallstattba érkezünk. Az UNESCO Világörökséghez tartozó település érdekessége, hogy házai szorosan tapadnak egymáshoz, illetve a sziklákhoz. Városnéző sétánk során megtekintjük a városka csöpp főterét, katolikus templomát a híres szárnyas oltárral, majd látogatást teszünk a Csontkápolnában is. A magas adrenalinszint garantált a Dachstein-hegységben található Krippenstein hegycsúcson kialakított 5 Fingers kilátóhelyen. Az emberi kezet mintázó konstrukció nyolc méter hosszan nyúlik ki a 400 méter magas, függőleges sziklafalból és kínál varázslatos kilátást Hallstattra és a Hallstatti-tóra. Hazautazás, érkezés az esti órákban. (kb. 650 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

Bad IschlGmundenGmundenHallstattHallstattSalzburgSalzburg