ARANY PRÁGA

Időpont: 2024. április 21—23.
Részvételi díj: 75.000 Ft/fő
Ellátás: reggeli
1 vacsora: 8000 Ft/fő
Hajós vacsora: 14.800 Ft/fő
Egyágyas felár: 25.000 Ft/fő
BBP: 2190 Ft/fő
Belépők: kb. 730 CZK/fő + 4 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: utazás Csehországba, ahol elsőként Kutna Horába látogatunk. Séta a Világörökség részét képező belvárosban, látogatás a Szent Borbála-templomban, majd az egyedülálló Csontkápolnában. Továbbutazás a cseh fővárosba, szállás (2 éj).
Prága felfedezését egy 2 órás fakultatív sétahajózással és a hajón elfogyasztott vacsorával kezdjük meg. A város bármely napszakban gyönyörű, de talán legszebb látványt a lenyugvó nap és a csillogó fények tükrében látható régi épületek adják. (kb. 600 km)

2. nap: Barangolás „Arany Prágában”. Fellegvára, a Hradzsin városnéző sétánk kiindulópontja: helyi idegenvezetővel megnézzük a Szent Vitus-székesegyház királysírjait, a Jagelló terem csúcsíveit, elidőzünk az „Arany Utcácskában” és megcsodáljuk a panorámát a királyi kertekből. Ebédidőben a Kisoldal (Mala Strana) vendéglői csábítanak egy kis pihenésre. A délutáni program a Károly-hídtól indul, majd az emléktárgyaktól roskadozó üzletek között érjük el az Ó-Városháza teret és hallgatjuk meg a harangjátékot. Átsétálva a Vencel térre lehetőség nyílik bekapcsolódni a hatalmas tér nyújtotta társasági életbe: vásárolni, sörözni vagy csak gyönyörködni a látványban. Napunkat egy fakultatív, cseh specialitásokból álló vacsorával zárjuk egy belvárosi étteremben. (kb. 50 km)

3. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás Cesky Krumlovba. Séta a Moldva kanyarulata által ölelt, festői, ódon belvárosban és a Schwarzenberg hercegek egykori palotájának és kertjének megtekintése. Szabadprogram során mindenki egyénileg is átélheti a bájos cseh város hangulatát. Felejthetetlen élményekkel feltöltődve indulunk haza, érkezés a késő esti órákban. (kb. 650 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

Cesky KrumlovPrágaPrágaPrágaPrága