ARANY PRÁGA

Időpont: 2022. augusztus 5-7.
Részvételi díj: 53.200,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 12.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 10.000,- Ft/fő
BBP: 1.710,- Ft/fő
Belépők: kb. 780 CZK/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Csehországba, ahol elsőként a meseszép Lednicei kastélyt nézzük meg. Az udvarházat csodálatos, hatalmas kiterjedésű angolpark veszi körül, mely elnyerte az Európa kertje és az UNESCO Világörökség címet is. Megtekintjük a páratlan szépségű épületegyüttes termeit, majd az 1834-ből való, gyönyörű öntöttvas vázú üvegházat is. Továbbutazás Morvaország fővárosába, Brnoba. Városnéző séta során fedezzük fel az elbűvölő város nevezetességeit: piactér, városháza, Péter-Pál dóm, a régi városházánál a brnoi sárkánnyal is találkozhatunk. Szállás Prágában (2 éj). (kb. 600 km)

2. nap: Barangolás „Arany Prágában”. Fellegvára, a Hradzsin városnéző sétánk kiindulópontja: megnézzük a Szent Vitus-székesegyház királysírjait, a Jagelló terem csúcsíveit, elidőzünk az „Arany Utcácskában” és megcsodáljuk a panorámát a királyi kertekből. Ebédidőben a Kisoldal (Mala Strana) vendéglői csábítanak egy kis pihenésre. A délutáni program a Károly-hídtól indul, majd az emléktárgyaktól roskadozó üzletek között érjük el az Ó-Városháza teret és hallgatjuk meg a harangjátékot. Átsétálva a Vencel térre lehetőség nyílik bekapcsolódni a hatalmas tér nyújtotta társasági életbe: vásárolni, sörözni vagy csak gyönyörködni a látványban. Napunkat cseh specialitásokból álló vacsorával zárjuk egy belvárosi étteremben.

3. nap: Reggeli után utazás Dél-Csehország egyik pompás nevezetességéhez, a windsori királyi rezidencia mintájára átépített hlubokai kastélyhoz. A látogatás után hazautazás, érkezés az esti órákban. (kb. 600 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

PrágaPrágaPrágaPrágaBrno