ARANY PRÁGA

Időpont: 2023. július 7—9.
Részvételi díj: 61.000 Ft/fő
Ellátás: reggeli
1 vacsora: 6500 Ft/fő
Hajós vacsora: 13.300 Ft/fő
Egyágyas felár: 20.000 Ft/fő
BBP: 1950 Ft/fő
Belépők: kb. 530 CZK/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás Csehországba, ahol elsőként a meseszép lednicei kastélyt nézzük meg. Az udvarházat csodálatos, hatalmas kiterjedésű angolpark veszi körül, mely elnyerte az Európa kertje és az UNESCO Világörökség címet is. Továbbutazás a cseh fővárosba, szállás (2 éj ). Prága felfedezését egy 2 órás sétahajózással és a hajón elfogyasztott vacsorával kezdjük meg (fakultatív program). A város bármely napszakban gyönyörű, de talán legszebb látványt a lenyugvó nap és a csillogó fények tükrében látható régi épületek adják. (kb. 600 km)

2. nap: Barangolás „Arany Prágában”. Fellegvára, a Hradzsin városnéző sétánk kiindulópontja: helyi idegenvezetővel megnézzük a Szent Vitus-székesegyház királysírjait, a Jagelló terem csúcsíveit, elidőzünk az „Arany Utcácskában” és megcsodáljuk a panorámát a királyi kertekből. Ebédidőben a Kisoldal (Mala Strana) vendéglői csábítanak egy kis pihenésre. A délutáni program a Károly-hídtól indul, majd az emléktárgyaktól roskadozó üzletek között érjük el az Ó-Városháza teret és hallgatjuk meg a harangjátékot. Átsétálva a Vencel térre lehetőség nyílik bekapcsolódni a hatalmas tér nyújtotta társasági életbe: vásárolni, sörözni vagy csak gyönyörködni a látványban. Napunkat egy fakultatív, cseh specialitásokból álló vacsorával zárjuk egy belvárosi étteremben. (kb. 50 km)

3. nap: Indulás a reggeli órákban, utazás Cesky Krumlovba. Séta a Moldva kanyarulata által ölelt, festői, ódon belvárosban és a Schwarzenberg hercegek egykori palotájának és kertjének megtekintése. Szabadprogram során mindenki egyénileg is átélheti a bájos cseh város hangulatát. Felejthetetlen élményekkel feltöltődve indulunk haza, érkezés a késő esti órákban. (kb. 650 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

Cesky KrumlovPrágaPrágaPrágaPrága