ANTIK GÖRÖG KÖRUTAZÁS

Időpont: 2024. október 4-12.
Részvételi díj: 270.000 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 45.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 115.000 Ft/fő
BBP: 6570 Ft/fő
Belépők: kb. 90 EUR/fő; fakultatív: 15 EUR/fő
Patras - Olympia: 12.000 Ft/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a hajnali órákban, utazás Budapest – Szeged érintésével Szerbián át Észak-Macedóniába. Szállás a fővárosban, Szkopjében (1 éj). (kb. 1000 km)

2. nap: Reggeli után továbbutazás Görögországba. A határátlépést követően első állomásunk Vergina, a makedón királyok temetkezési helye, ahol a sírhalmok mesés kincseket rejtenek. A Meteorák lábánál fekvő Kalambakába érve, egy ikonfestő műhelyben bepillantást nyerünk az ikonok varázslatos világába. Szállás Kalambakában (1 éj). (kb. 450 km)

3. nap: Látogatás a Meteorák 300 méter magas sziklacsúcsain, az „égben lebegő” kolostorokban, melyek közül többet még ma is szerzetesek laknak. Továbbutazés Dél-Görögország felé, látogatás Apollón szentélyénél, a Parnasszosz-hegy lábánál épült, a világ közepének tartott Delphoi jóshelyen. Szállás Patras környékén, a tengerparton (2 éj). (kb. 400 km)

4. nap: Pihenés a tengerparton vagy fakultatív program: Patrasz-Olympia. Reggeli után utazás Szent András városába, Patraszba. A különleges kegytemplomban és egyben Európa lenagyobb márvány ortodox bazilikájában őrzik a szent ereklyéit.  Olympiában, a már az i.e. 8. századtól rendszeresen megrendezett játékok helyszínén a Stadion, a Palaestra (ahol a birkózók és az ugrók fejlesztették tudásukat), a Héra és a Zeusz templom romjainak megtekintése. Délután fürdési lehetőség a tengerparton. (kb. 300 km)

5. nap: Utazás a mükénéi civilizáció fellegvárába, a bronzkorban virágzó kultúra nyomait felfedezve alagutak, ciszternák, palotarészletek között sétálunk. Majd a Korinthoszi-földszoros átvágásával létrehozott több, mint 6000 méter hosszú vízi utat, a Korinthoszi-csatornát tekintjük meg. Délután fürdési lehetőség. Szállás Toloban (2 éj). (kb. 250 km)

6. nap: Látogatás Epidauruszban, mely az ókorban egyszerre volt gyógyhely, vallási és kulturális központ. Fő látnivalói az Aszklepiosz szentély (az ókori „gyógyítóközpont”) és a csodálatos akusztikájú, 14.000 nézőt befogadni képes, ma is működő amfiteátrum, az ókori világ egyik legjobb állapotban fennmaradt színháza. Délután fürdési lehetőség a tengerparton. (kb. 100 km)

7. nap: Reggeli után utazás Athénba, ismerkedés a várossal, mely már az ókori görög civilizáció fénykorától Görögország legfontosabb városa, az egész nyugati világ vezető kulturális, kereskedelmi és tudományos központja, a mai modern demokrácia bölcsője: Akropolisz, Agora, Parlament (őrségváltás), Plaka. Szállás a környéken (1 éj). (kb. 250 km)

8. nap: Rövid megálló a Thermopülai-szorosban lévő Leonidász emlékműnél, mely az i.e. 480-ban lezajlott ütközet hőseinek állít emléket, majd rövid fotószünet az árnyas Tempi-völgyben. Délután városnézés Görögország második legnagyobb városában, Thessalonikiben: Agios Dimitrios, Aristotelous tér, piac, Fehér torony. Szállás a környéken (1 éj). (kb. 550 km)

9. nap: Indulás a hajnali órákban (reggeli hideg úticsomag), rövid pihenőkkel hazautazás, érkezés az éjszakai órákban. (kb. 1200 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest,  Győr, Kecskemét, Keszthely, Kiskunfélegyháza, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szeged, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

MeteorákDelphoiPatrasOlympiaMükénéKorinthoszi-csatornaToloEpidauruszAthénAthénAthénThessaloniki