ALPESI VARÁZSLAT ÉS A COTE D’AZUR RAGYOGÁSA

Időpont: 2022. szeptember 4-10.
Részvételi díj: 211.400,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 38.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 49.000,- Ft/fő
BBP: 3990,- Ft/fő
Belépők: kb. 70 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel a Garda-tó környéki szálláshelyünkre (1 éj). (kb. 870 km)

2. nap: Reggelit követően látogatás a Garda-tó legkedvesebb, történelmi városában, Sirmionéban, hajózás a félsziget körül, majd séta a hangulatos utcácskákon egészen az ámulatba ejtő Scaligeri várhoz. Továbbutazás az Imperia környéki szálláshelyre (3 éj).  (400 km)

3. nap: Utazás a híres miniállamba, Monacoba, városnézés a Hercegi Palota* és Oceanográfiai Múzeum megtekintésével. Séta a Casino környékén, majd útban Nizza felé Saint-Jean-Cap-Ferrat-ban látogatást teszünk a Belle Epoque korszakban épült Villa Ephrussiban. A csodálatos épület a Villefranche-öböl legimpozánsabb látnivalója, melyet Rothschild bárónő építtetett. Rövid utazás után érkezünk meg a francia Riviéra „fővárosába”, Nizzába, városnézés az Angyal-öböl partján lévő városban, mely a mai napig őrzi olasz múltját. Séta a Masséna téren és az Angol sétányon. Visszautazás az esti órákban a szálláshelyre. (kb. 200 km)

4. nap: Reggeli után a Cote D'Azur egyik legfestőibb városába, Antibes-be utazunk, felfedezzük az egyedi hangulatú óvárosát, ahol a Picasso Múzeumban bepillantást nyerhetünk a világhírű festő munkásságába. Következő úticélunk Eze, a turisták gyöngyszeme, az impozáns, csodálatos sziklafal tetején található falu, mely úgy uralja a tengert, mint egy sasfészek.  Majd továbbutazás az európai filmfesztiválok legérdekesebb helyszínére, Cannesba. Sétálunk az óvárosban, a Rue Meynadier utcában megkóstoljuk a helyi finomságokat és élvezzük a magával ragadó Croisette sétány hangulatát. Visszautazás a szállásra az esti órákban. (kb. 350 km)

5. nap: Reggeli után elhagyjuk az olaszországi szálláshelyünket és a Francia Alpokba utazunk. Annecy, a középkori hangulatú város mesebeli kastélyok és grófok lakhelye. Programunk következő állomása a „protestáns Róma” – Genf. Genfben a tóparton sétálva történelmi eseményekre és személyiségekre is emlékezünk, háttérben az Alpok hegycsúcsaival. Szállás Genf környékén (1 éj). (kb. 550 km)

6. nap: Reggel utazás Svájc „tengere” a Genfi-tó partján a francia Svájc kulturális központjába, Lausanne-ba, ahol megtekintjük a Miasszonyunk-katedrálist. Ezután látogatás a svájci hegyek között megbúvó Luzernben: gyalogos városnézés az itáliai stílusú óváros ódon sikátoraiban, a középkori fedett fahíd és az oroszlános emlékmű megtekintésével.  Továbbutazás az ausztriai szálláshelyre (1 éj). (kb. 550 km)

7. nap: Reggeli után hazaindulás, útközben séta a „hegyek országának” festői fővárosában, Innsbruckban (Hofkirche, Hofburg, Mária Terézia utca, Aranytetős ház, várostorony). Érkezés a késő esti órákban. (kb. 850 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg

 

AnnecyEzeLuzernMonacoSirmione