ALPESI HÁGÓK, MEDITERRÁN TAVAK

Időpont: 2024. július 22-28.
Részvételi díj: 245.900 Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 65.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 85.000 Ft/fő
BBP: 5110 Ft/fő
Belépők: kb. 115 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel az óriási hegycsúcsok közt fekvő Villachba. Rövid séta keretében fedezzük fel az óváros középkori báját, szűk macskaköves utcáit. Szállás Lienz környékén (1 éj). (kb. 700 km)

2. nap: A Dráva völgyét követve indulunk Olaszországba. A Monte Cristallo tömbje mellett csodálatos hegyi úton haladva érjük el a Misurina-tavat. Az 1750 méter magasan fekvő kis tengerszem a Dolomitok egyik legszebb kirándulóhelye, ahonnan nagyszerű panoráma nyílik a hegylánc leghíresebb ormaira, az egyiptomi piramisokra emlékeztető „Tre Cime di Lavaredo”-ra. Rövid séta a Dolomitok királynőjeként ismert üdülőhelyen, Cortina d'Ampezzóban. A „Nagy Dolomitok országútján”, a Falzereggo- és a Pordoi-hágón át, 2-3000 m magas csúcsok között folytatjuk az utunkat fotószünetekkel tarkítva. A hegyóriásoktól kicsit elbúcsúzva az Adige völgyén át érkezünk meg a Garda-tó környéki szálláshelyünkre (1 éj). (kb. 360 km)

3. nap: Reggeli után a Garda-tó legkedvesebb történelmi városkájában, Sirmionéban sétálunk. Motorcsónakokkal fedezzük fel a félsziget környékét, majd szabadprogram a Scaligeri-vár körül épült hangulatos óvárosban. Lombardia fővárosában, a látnivalókból kifogyhatatlan Milánóban ismerkedés a főbb nevezetességekkel. A város legikonikusabb épülete az olasz gótika mesterműve a dóm, de szintén a város büszkélkedhet a világ egyik leghíresebb operaházával, a kivételes akusztikájú Scala-val. Végül egy kis szabadidő, hogy élvezzük a város hangulatát. Szállás a környéken (3 éj). (kb. 150 km)

4. nap: Egész napos kirándulás a legszebbnek tartott alpesi tó, a Lago Maggiore partján. A tavat 600-700 méter magas hegyek övezik, távolban felsejlenek a négyezres óriások hósipkái, partja mentén villák, sétányok, várak váltogatják egymást. Stresa városában hajóra szállunk, hogy megismerjük a Borromeoi-szigeteket. Isola Bella szigetén található a Borromeo hercegek fényűző székhelye a kastéllyal, függőkerttel. Felkeressük a legnagyobb szigetet Isola Madret, ahol megtekintjük az ősi kastélyt és a pompás botanikus kertet. Újra hajóra szállunk és a hangulatos és festői szépségű Halászok-szigetére érkezünk. Isola dei Pescatori ma is egy jellegzetes halászfalu képével fogadja az ideérkezőket. (kb. 200 km)

5. nap: Reggeli után rövid séta az elegáns svájci üdülővárosban Locarnóban. A város olasz stílusú épületei és pálmafái különleges hangulatot keltenek. Innen Luganóba érkezünk, a parti sétány, szűk meredek utcák és a hegyoldalba épült templom lenyűgöző látványa után kávézhatunk a tóparti sétány napsütötte teraszainak egyikén. Napunk utolsó állomása ismét Olaszországban vár ránk, a Comói-tó névadó városa Como. A középkori comoi kőfaragók Itália szerte híresek voltak, egyik legkiválóbb munkájuk a városuk dómja, mely Észak-Olaszország egyik legszebb temploma. A város bájos utcácskáival, látványos tereivel ejti ámulatba a látogatóit. (kb. 280 km)

6. nap: Reggeli után újra visszatérünk a hegyek világába. A St. Bernardino-hágón keresztül jutunk el a közel 3000 méter magas hegycsúcsok közt elhelyezkedő vadregényes Via Mala szurdokhoz. Sziklaperemeken, kivájt alagutakon haladunk keresztül, miközben permetez ránk a víz. Utazásunk legmagasabb hágóján, a 2284 méter magas Julier-hágón át, csodálatos vidékeket érintve érkezünk meg a svájci síparadicsomba, St. Moritzba. Pihenő a város szimbóluma, a lélegzetelállító St. Moritz-tó partján. Továbbutazás Ausztriába, szállás Innsbruck környékén (1 éj). (kb. 450 km)

7. nap: Hazaútban látogatás a Tratzbergi várban, a zsindelytetős kastély reneszánsz udvarával napjainkban Ausztria egyik legjelentősebb műemléke. Idegenvezetés során ismerkedünk az egykor nyüzsgő vár történelmével. Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés a késő esti órákban. (kb. 850 km)

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Keszthely, Körmend, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg