ÁLOMVILÁG TESTKÖZELBŐL: AZ OLASZ ÉS FRANCIA RIVIÉRA

Időpont: 2021. szeptember 5-11.
Részvételi díj: 197.000,- Ft/fő
Ellátás: reggeli
Félpanziós felár: 50.000,- Ft/fő
Egyágyas felár: 40.000,- Ft/fő
BBP: 3990,- Ft/fő
Belépők: kb. 80 EUR/fő
Elhelyezés: 2-3 ágyas zuhanyzós szobák

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel a Genovához közeli szálláshelyre (2 éj). (kb. 1100 km)

2. nap: Délelőtt gyalogos városnézés Ligúria fővárosában, Genovában. A Földközi- tenger második legnagyobb kikötővárosának fő nevezetességei: kikötő, Piazza Ferrari templomai, palazzoi. Kora délután hajózás a Riviera di Levante („a felkelő nap partja”) partszakaszon. A tengerpart e szakasza sziklákkal szegélyezett, érintetlen partjairól híres, melyek mentén utunk a Ligur-tenger egyik gyöngyszemébe vezet, ahol megcsodálhatjuk a település színpompás házait, dús növényzetét, régi várait. Portofino a világ egyik leggyakrabban fényképezett települése, amelyet mi is megörökítünk, majd továbbutazunk hajóval a „csipke városaként” is emlegetett Rapallóba. Szabadprogram, vásárlási lehetőség. (kb. 100 km)

3. nap: Reggelit követően a Genovától nyugatra található Riviera di Ponente („a lenyugvó nap partja”) vár bennünket. Programunkat egy kis városban, Noliban kezdjük, ahova nemcsak hangulatos tengerpartja, de a régió legrégebbi román kori temploma is rengeteg látogatót vonz. Folytatjuk utunkat a látványos tengerparton, rövid utazás után az egykori középkori püspöki székhelyre, Albenga városába érkezünk. Itt felfedezzük, a hangulatos városközpontot, a Piazza San Michele környékét, ahol az elegáns katedrális is áll. Továbbutazás a Riviera dei Fiori partszakasz legszebb városába, San Remóba. A tartalmas napot egy kellemes sétával fejezzük be San Remóban. Szállás a környéken (4 éj). (kb. 200 km)

4. nap: Reggelit követően tüzetesen is megismerjük San Remót. A kora délelőtti órákban Alfred Nobel egykori villájába látogatunk, majd egy izgalmas felfedező sétát teszünk, a La Pigna negyedben, ami a város hangulatos középkori negyede. A délutánt Ventimiglia mellett található Villa Hanbury 18 hektáros botanikus kertjében töltjük, ahol 5800 trópusi növényfaj csodálható meg. Olaszország egyik legszebb kertje a tenger látványával együtt csodás élményt nyújt, melyet 2006-ban a Világörökség részének nyilvánítottak. Az esti órákban utazunk vissza a szálláshelyünkre. (kb. 50 km)

5. nap: Reggelit követően a Francia Riviéra vár ránk. A látványos tengerparti utazás után a Provence-Alpes-Côte d’Azur régióba érkezünk. Fent a hegyekben a festői szépségű, nagyjából 3400 fős település, Saint-Paul-de-Vence bújik meg. Sétálunk a hangulatos középkori faluban, ami egykor a művészvilág egyik fontos találkozóhelye volt. Leghíresebb lakója Marc Chagall volt. Cannes, a világhírű üdülőhely és a filmfesztivál helyszíne számos látnivalóval várja az idelátogatókat. Sétálunk az óvárosban, a Rue Meynadier utcában megkóstoljuk a helyi finomságokat és élvezzük a magával ragadó Croisette sétány hangulatát. A nap hátralevő részében Antibes egyedi hangulatú óvárosát fedezzük fel, köztük a híres Picasso Múzeumot, ahol bepillantást nyerhetünk a világhírű festő munkásságába. Este visszautazás a szálláshelyre. (kb. 200 km)

6. nap: A mai nap ismét a Francia Riviérára utazunk. Útban Nizza felé Saint- Jean-Cap-Ferratban látogatást teszünk a Belle Epoque korszakban épült Villa Ephrussiban. A csodálatos épület a Villefranche-öböl legimpozánsabb látnivalója, melyet Rotchild bárónő építtetett. Rövid utazás után Nizzába érkezünk, ahol séta keretében ismerkedünk meg az óvárossal, az Operaház és a Place Massena környékével, valamint a híres virágpiaccal. Szabadidőben sétálhatunk a Promenade des Anglais-n, ami kétségkívül a város szimbóluma, az 1800-as években kialakított 7 km hosszú sétány az angol és orosz arisztokraták összefogásával készült el, akik a téli hónapokat Nizzában töltötték. Ezt követően Eze városán keresztül, látványos panoráma úton érkezünk Monacói Hercegségbe. Elsőként az impozáns palotát és környékét fedezzük fel, valamint lehetőség nyílik a palota meglátogatására is (előfoglalás szükséges, foglaláskor kérjük jelezni). Monte Carlóban pedig a világhírű kaszinóban próbálhatjuk ki a szerencsénket. (kb. 150 km)

7. nap: Kora reggelit követően hazautazás. Érkezés a késő éjszakai órákban. (kb. 1200 km)

 

Biztosítjuk (min. 4 fő esetén) a felszállást (transzfer vagy csatlakozás) az alábbi városokban: Budapest, Győr, Hévíz, Keszthely, Lenti, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Sopron, Szombathely, Zalaegerszeg

 

GenovaPortofinoRapalloCannesMonacoEze